MENIU

Incendiu Grecia. Bilanţul deceselor creşte: 87 de persoane au murit

Incendiu Grecia

Incendiu Grecia. Bilanţul deceselor provocate de devastatorul incendiu din Grecia continuă să crească. 

Incendiu Grecia. 87 de persoane au murit în urma incendiului care a afectat staţiunile Mati şi Rafina, anunţă autorităţile elene.

Echipele de intervenţie caută din casă în casă, în speranţa de a mai găsi supravieţuitori printre zidurile înegrite ale fostelor vile luxoase din staţiunea Mati. Zeci de oameni sunt daţi dispăruţi în continuare, iar majoritatea victimelor sunt prea arse pentru a mai fi identificate.

Poveştile tragice lăsate în urmă de flăcări ies la iveală una câte una. Un tată îşi caută disperat fiicele gemene, aflate cu bunicii în vacanţă. A crezut că sunt moarte şi s-a dus chiar la morgă pentru a lăsa probe ADN, după care să poată fi identificate.

Incendiu Grecia. Grecii sunt tot mai furioşi după această tragedie. Acuză Guvernul că nu face faţă situaţiilor de urgenţă şi că nu acordă importantă protecţiei civile. Astfel se face că întreaga staţiune a fost construită haotic, cu drumuri prea înguste şi fundături, care s-au transformat în adevărate capcane ale morţii în timpul focului.

Autorităţile nu au pregătit planuri de evacuare a populaţiei, iar oamenii pur şi simplu nu au ştiut ce să facă.

Incendiu Grecia. Pe de altă parte, Guvernul sugerează că incendiul a fost pus deliberat. Ipoteza nu este imposibilă, pentru că nu ar fi prima dată când oameni dau foc la pădure pentru a face loc construcţiilor noi. Poliţia a interogat, chiar, patru persoane suspectate în dosar. Ancheta este, însă, abia la început.

Incendiu Grecia. Imagini din iad. Sunetul flăcărilor este de-a dreptul înfiorător

Imaginile filmate de un bărbat ai cărui casă a ars în urma incendiului din Grecia au devenit virale pe Facebook.

Bărbatul a ieșit din casă ca să-și salveze pisica. Flăcările se apropie atât de repede încât au înconjurat clădirea în cel mai scurt timp.

În video se poate auzi vântul care suflă cu o viteză incredibilă, alarmele locuinţei, în timp ce sunetul flăcărilor care ard copaci este de-a dreptul înfiorător.

Incendiu Grecia. Bărbatul caută o cale să iasă dintre flăcări, însă nu are nicio scăpare: focul a încercuit casa. Acesta îşi cheamă pisica și, în câteva secunde, flăcările cuprind totul.

Casa este cuprinsă de flăcări, iar ace de pin în flăcări cad din cer. Bărbatul încearcă să se acopere în timp ce scânteile îl ard.

În cele din urmă, norocul a fost de partea lui și a supraviețuit infernului, Flăcările au trecut peste el și şi-au continuat drumul

Incendiu Grecia.Flăcările au trecut, pur şi simplu, peste bărbatul care stătea lipit de peretele casei. Din fericire, atât el, cât și pisica lui au reuşit să supravieţuiască incendiului.

Incendiu Grecia.Cea mai neagră suspiciune, confirmată. Incendiile din Grecia, pornite de ”o mână criminală”

Incendiu Grecia. Guvernul de la Atena suspectează o acţiune criminală drept cauză a incendiilor grave din această săptămână din Grecia, soldate cu moartea a cel puţin 83 de persoane, notează Reuters şi AFP.

Nikos Toska, adjunct al ministrului Apărării de la Atena, susţine că există indicii şi semne că incendiile devastatoare de vegetaţie din Grecia au fost declanşate intenţionat, informează site-ul agenţiei Dpa, citată de Mediafax.

Incendiu Grecia."Există indicii care ne conduc către această idee", a declarat oficialul grec, care a adăugat: "Nu sunt doar indicaţii, ci semne, de incendiere premeditată".

''Există declaraţii ale martorilor, dar nu pot spune mai multe acum'', a adăugat Toskas în conferinţa de presă, desfăşurată la Atena, la care au mai participat purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Dimitris Tzanakopoulos, şi membri ai conducerii poliţiei naţionale.

Incendiu Grecia. Nikos Toskas a accentuat faptul că incendiile au fost agravate de condiţiile meteorologice particulare, cu un vânt puternic, a cărui viteză de 120 de kilometri pe oră a fost cea mai mare înregistrată în ultimii opt ani în Grecia.

Toate incendiile care reprezentau o ameninţare pentru comunităţi au fost stinse până joi după-amiază, au informat autorităţile din Grecia.

Mai multe articole despre:
Incendiu Grecia 2018 Incendiu Grecia