MENIU

Incendiu Grecia 2018. Echipele de intervenţie continuă să caute supravieţuitori

<p>Incendiu Grecia 2018</p>
<p>Incendiu Grecia 2018</p>
<p>Incendiu Grecia 2018</p>
<p>Incendiu Grecia 2018</p>
<p>Incendiu Grecia 2018</p>
<p>Incendiu Grecia 2018</p>

Incendiu Grecia 2018. Grecia caută supravieţuitori după incendiul devastator care a lăsat în urmă cel puţin 81 de morţi.

Incendiu Grecia 2018. Echipele de intervenţie continuă să caute, joi, supravieţuitori în zonele mistuite de flăcări şi pe mare, în cea de-a treia de la un incendiu devastator ce a pustiit localitatea Mati de pe coasta Greciei şi a lăsat în urmă cel puţin 81 de morţi, informează Reuters.

Rude disperate au apărut la televizor şi au cerut ajutor. Alţii au dat vina pe autorităţi pentru acest incendiu cu cele mai multe victime din ultimele decenii din Grecia.

''Tatăl meu a fost ultima persoană care a vorbit cu el, luni seară'', a declarat pentru postul Skai TV Katerina Hamilothori, aflată în căutarea fratelui său.

Incendiu Grecia 2018. Circa 300 de pompieri şi voluntari au cercetat zona pentru a da de urma zecilor de persoane declarate dispărute. Printre acestea se numără şi două fetiţe, surori, în vârstă de 9 ani.

În Atena, alte rude au încercat să identifice cadavrele descoperite în acest infern. Majoritatea trupurilor neînsufleţite găsite printre ruine sunt în mare parte carbonizate, iar identificarea lor este un proces dificil, după cum au precizat experţii.

''Va fi foarte dureros, vor urma identificarea... înmormântările, şi mai multă durere'', a spus edilul din localitatea învecinată Pikermi. ''Mă tem că numărul morţilor va creşte'', a adăugat primarul.

Cel puţin 187 de persoane au fost rănite în incendiu, printre acestea numărându-se 22 de copii.

Incendiu Grecia 2018. Potrivit evaluării iniţiale, peste 300 de locuinţe din zona vastă afectată de flăcări au suferit pagube, majoritatea fiind complet distruse.

O lungă listă cu măsuri de sprijin anunţată de autorităţile guvernamentale nu este de ajuns să diminueze durerea supravieţuitorilor. ''O picătură în ocean'', titrează pe prima pagină cotidianul Ta Nea.

''Acest lucru n-ar fi trebuit să se întâmple, oamenii au pierit fără niciun motiv'', a strigat o femeie în lacrimi către ministrul Apărării, Panos Kamenos, care a vizitat Mati şi alte cinci zone din apropiere afectate de incendiu. ''Ne-aţi lăsat la mila lui Dumnezeu!'', a acuzat ea.

Mati, o aşezare aflată la mai puţin de 30 de kilometri est de Atena, a fost una dintre zonele populare printre turiştii locali, inclusiv printre pensionari, notează Reuters.

Incendiu Grecia 2018. Incendiul a izbucnit luni, la ora locală 16:57 (13:57 GMT), însă nu se cunoaşte deocamdată motivul care a dus la declanşarea evenimentului. Flăcările s-au propagat rapid în localitate. Potrivit unor voci, forţa vântului, pădurea densă de pin, focul şi panica au alcătuit o combinaţie letală care a îngreunat evacuarea zonei.

Incendiu Grecia 2018. Motivul incredibil pentru care incendiul din Grecia a fost atât de devastator

Incendiu Grecia 2018. Condiţiile meteo exceptionale, cu rafale puternice de vânt, care au atins viteze record de pana la 120 km / h, reprezintă una dintre cauzele pentru care efectele devastatoare ale incendiul din Grecia, a explica un putin partial de vina pentru devastarea provocata de incendiile din Attica, a explicat Manolis Pleionis, șeful Observatorului Național din Atena.

Acesta a declarat că "viteza ridicată a vântului a creat cu siguranță condiții pentru avansarea și răspândirea rapidă a focului"

"Am măsurat rafalele de vând din regiune și ceea ce am putut descoperi este că au existat viteze cu adevărat ridicate ale vântului. În unele dintre stațiile noastre, la Isthmus, Kaparelli în Viotia, Parnita și Penteli, în Ano Liosia și în Neos Kosmos, aceste rafale au avut cea mai puternică viteză din ultimii opt ani, de când avem stații meteorologice în aceste zone ", a spus Manolis Pleionis, într-un interviu acordat Agenției de știri de la Atena.

Incendiu Grecia 2018. Condițiile meteo din timpul incendiile au fost excepționale, potrivit acestuia, cu rafale puternice care au durat de la prânz până la ora 22:00.

"Viteza medie a vântului a fost de aproximativ 65 km pe oră, dar particularitatea acestor vânturi constă în faptul că s-au înregistrat mai multe rafale, rafale puternice care au ajuns până la 120 km pe oră. Rafalele au creat condiţiile pentru răspândirea focului", a spus el. 

Incendiu Grecia 2018. Imaginile groazei: "Staţiunea Mati, pur şi simplu, nu mai există!" 

81 de morţi şi aproape 200 de răniţi este cel mai recent bilanţ al incendiilor de vegetaţie din Grecia. Zeci de persoane sunt date încă dispărute, iar autorităţile se tem că acest bilanţ negru va creşte. Echipele de salvare caută în continuare printre ruinele fostei staţiuni Mati, rasă de pe faţa pământului de flăcări. 

Incendiu Grecia 2018. Între timp, încă un incendiu a izbucnit în Peloponez. Arde vegetaţia şi în apropiere de portul Corint şi pe insula Creta. Premierul grec Alexis Tsipras a decretat trei zile de doliu naţional în memoria persoanelor decedate în urma incendiilor.

Pompieri şi experţi în situaţii de urgenţă au declarat pentru presa elenă că tragedia, cea mai gravă de acest tip de peste un deceniu, a fost provocată de faptul că autorităţile nu au pus la punct un mecanism şi un plan pentru situaţii de urgenţă. Aceasta pentru că meteorologii au avertizat în legătură cu riscul de incendii, dar autorităţile nu au reuşit să intervină la timp. 

Incendiu Grecia 2018. Ce se întâmplă cu turiștii români. Anunţul făcut agenţiile de turism 

Incendiu Grecia 2018. Ministerul român de Externe a anunţat că reprezentanții Ambasadei ţării noastre la Atena au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a afla dacă se află români printre victime. 

Incendiu Grecia 2018.  Militarii români pleacă spre Grecia pentru a oferi ajutor autorităților și populației după dezastrul provocat de incendiile de vegetația.

Incendiu Grecia 2018.  ”Aeronavele Forțelor Aeriene Române și cei aproximativ 20 de militari - membri ai echipajelor și personal auxiliar - vor decola spre Grecia astăzi, 25 iulie, în jurul orei 10.00, din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni. 

Grecia incendiu. ALERTĂ pentru turişti: Harta zonelor afectate!

Incendiu Grecia 2018. Aeronava C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, precum și aeronava C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, sunt puse la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale în cadrul mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene care coordonează răspunsul la dezastrele naturale și provocate de om la nivelul UE, permițând acordarea asistenței coordonate, eficace și rapide în sprijinul populațiilor afectate”, a anunțat un comunicat al MAPN, miercuri dimineață.

Incendiu Grecia 2018. Autorităţile au somat populaţia din zonele afectate să facă totul pentru a se salva, să nu se gândească la locuinţe sau la bunuri. Iar spitalele au făcut un apel pentru sânge, pentru a trata arşii.

Grecia incendiu. "Vreau să cred că, în ciuda condiţiilor meteorologice adverse, vom face tot ceea ce este omeneşte posibil pentru a controla focul", Alexis Tsipras, premierul Greciei. 

Grecia incendiu. Bilanț cutremurător al incendiilor din Grecia

 
Mai multe articole despre:
Incendiu Grecia 2018 Incendiu Grecia