MENIU

Incendiu Grecia 2018. ALERTĂ pentru turişti: Harta zonelor afectate!

<p><em><strong>Incendiu Grecia 2018</strong></em></p>
<p><em><strong>Incendiu Grecia 2018</strong></em></p>
<p><em><strong>Incendiu Grecia 2018</strong></em></p>

Incendiu Grecia 2018. Alertă de incendii şi vreme extremă în Grecia, pe coasta Atenei. Iată cele mai afectate zone de incendii din Grecia!

Incendiu Grecia 2018. Incendiul s-a declanşat într-o pădure de pini din apropiere de Kineta, la circa 54 de kilometri vest de capitala Greciei. Per total, 50 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar 150 de oameni au fst răniţi.

Cea mai mare parte a victimelor au fost prinse în capcană de flăcări în sectorul localităţii balneare Mati, aflată la 40 km nord-est de Atena.

Incendiu Grecia 2018. Regiunile din Grecia cu cel mai ridicat risc de incendiu

Autorităţile din Grecia au emis un avertisment de incendiu în mai multe regiuni ale ţării. Astfel, conform datelor Protecţiei Civile, există un risc foarte ridicat (nivelul 4 - culoarea portocalie pe hartă) de incendii în Grecia Centrală (Viotia, Fthiotida, Fokida) și Peloponez (Corint, Achaia, Argolida, Arkadia, Lakonia) și insula Evia.

Incendiu Grecia 2018. În același timp, Secretariatul General pentru Protecție Civilă recomandă cetăţenilor să fie foarte atenți și să evite orice acţiune care poate provoca incendii prin neglijență, cum ar fi aruncarea țigărilor aprinse, arderea ierburilor uscate sau a reziduurilor din gospodării, utilizarea de dispozitive de sudură şi a grătarelor în aer liber etc. 

Dezastru și tragedie națională în Grecia. Incendiile au ucis 50 de oameni. Atena cere ajutor

Protecția Civilă reamintește că arderea vegetaţiei pe câmpuri este interzisă în timpul "sezonului anti-incendiu", în lunile de vară.

Incendiu Grecia 2018. Autoritatea a publicat şi o hartă cu regiunile în care riscul de incendii este extrem de crescut:

Harta zonelor din Grecia afectate de caniculă:

Deocamdată, autorităţile nu au anunţat dacă printre victime se numără şi cetăţeni străini.

Incendiu Grecia 2018. Pescari, personal din cadrul Pazei de Coastă şi turişti au intervenit cu ambarcaţiuni pentru a salva peste 700 de persoane aflate pe mai multe plaje şi zone de coastă unde s-au refugiat din calea flăcărilor, a relatat ERT.

"Dacă nu aş fi plecat, aş fi ars", a spus Maria, o pensionară de 67 de ani care locuieşte la Mati, contactată telefonic de AFP. Pentru că nu a mai avut timp, ea a trebuit să-şi abandoneze cei doi câini pentru a se refugia într-o localitate apropiată.

Incendiu Grecia 2018. Premierul Greciei, Alexis Tsipras, şi-a scurtat o vizită în Bosnia-Herţegovina pentru a reveni de urgenţă în Grecia. Atena a activat şi mecanismul european de protecţie civilă pentru a solicita întăriri partenerilor săi, iar Cipru şi Spania au anunţat deja că vor oferi ajutor Greciei. 

Oameni și animale fug spre mare din calea flăcărilor, în Grecia. Imaginile care fac înconjurul lumii

Incendiile s-au declanşat în contextul unui val de căldură care s-au abătut asupra ţării, cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius.

Incendiu Grecia 2018. ALERTĂ DE CĂLĂTORIE în Grecia

Ministerul român al Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Grecia că, în ultimele zile, capitala Atena se confruntă cu incendii de vegetație, declanşate şi în contextul unui val de căldură, care s-a abătut asupra ţării, cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius, iar Serviciul de Meteorologie grec a anunțat o înrăutățire a vremii pentru perioada 24-26 iulie 2018. Sunt prognozate ploi și furtuni puternice la nivel local, însoțite de căderi de grindină, vânt puternic și scăderea semnificativă a temperaturii.

Incendiu Grecia 2018 Vor fi afectate următoarele regiuni: Epirul, insulele din nordul Golfului Ionic, vestul Greciei continentale, Tessalia, insulele Sporade și insulele din nordul și estul M. Egee, estul Macedoniei, Tracia, Evia, Macedonia Centrală (în principal Halkidiki).