MENIU

175 de oameni au murit în incendiul devastator ce a cuprins o benzinărie din capitala Ghanei

În jur de 175 de persoane au murit în infernul izbucnit în Accra, în urma unei explozii puternice produse joi la o staţie de benzină. Preşedintele Ghanei, John Dramani Mahama, a decretat trei zile de doliu național începând de luni.

Cele mai multe dintre victimele deflagraţiei se adăpostiseră în interiorul staţiei de combustibili din cauza unei ploi torenţiale. 78 de persoane şi-au pierdut viaţa pe loc în explozie, a informat purtătorul de cuvânt al pompierilor care au participat la stingerea incendiului şi salvarea victimelor.

Zeci de oameni au ajuns la spital cu arsuri şi răni grave şi câţiva dintre ei au decedat între timp. Potrivit primelor date ale anchetei, explozia a fost accidentală. Focul a izbucnit la un terminal de camioane din apropierea staţiei de benzină şi s-a extins rapid spre aceasta şi spre clădirile aflate în zona din apropierea benzinăriei şi a terminalului.

Preşedintele ghanez John Dramani Mahama a vizitat staţia arsă până-n temelii şi a făcut un apel la calm în timp ce autorităţile încearcă să reducă urmările dezastrului.

Mai multe articole despre:
victime infern Ghana foc incendiu devastator