MENIU

Incendiu devastator la o bazilică din Franţa

Un puternic incendiu a izbucnit luni dimineaţă la Bazilica Sfântul Donatien din Nantes, Franţa. Flăcările au cuprins acoperişul bisericii care s-a prăbuşit. Pompierii au reuşit să aducă incendiul sub control de-abia în jurul prânzului, însă nu puteau să pătrundă înăuntru din cauza riscului prăbuşirii şarpantei.

40 de pompieri au fost trimişi de urgenţă la Bazilica Sfântul Donatien, unde s-au luptat din răsputeri cu flăcările ce înghiţeau lăcaşul de cult. Echipele de intervenţie au folosit şi un elicopter, în zadar însă, acoperişul era deja distrus, informează cotidianul „The Independent“.

Incendiul a izbucnit la scurtă vreme după slujba de dimineaţă, iar cei care încă se mai aflau în clădire au fost evacuaţi rapid, a declarat pentru o televiziune locală părintele Benoit Bertrand, de la dioceza Nantes, aflată în vestul Franţei.

Potrivit unor evaluări preliminare, incendiul ar fi provocat daune structurale semnificative. Din fericire, mai multe opere de artă, în special picturi, au fost salvate, relatează presa locală.

Un post de radio local, Cote D'Amour, a citat oficiali din poliţie care consideră că la originea focului s-ar fi aflat sudorii ce lucrau în biserică. A fost stabilit un perimetru de siguranţă În jurul clădirii calamitate.

Bazilica Sfântul Donatien este una dintre cele două din oraşul Nantes şi datează din secolul al XIX-lea. Biserica este dedicată sfântului Donatien şi sfântului Rogatien, doi martiri care au refuzat să se lepede de credinţa lor.

Mai multe articole despre:
Franţa bazilica incendiu devastator Saint Donatien