MENIU

Incendiu devastator în Cairo: cel puțin 81 de persoane au fost rănite

Cel puțin 81 de persoane, printre care pompieri, au fost rănite ușor luni într-un incendiu care s-a propagat rapid la peste cinci imobile ale unui cartier comercial din centrul capitalei egiptene Cairo, au anunțat echipele de salvare și Ministerul Sănătății al Egiptului, informează AFP.

Deocamdată nu se cunoaște ce a declanșat incendiul, încă focul a izbucnit în timpul nopții într-un mic hotel din cartierul Al-Mosky, nu departe de moscheea Al-Azhar. El s-a propagat rapid la patru imobile adiacente, printre care două depozite de materiale plastice, ceea ce a accelerat propagarea incendiului, au precizat responsabili ai poliției.

La mijlocul zilei, incendiul era sub control, la 12 ore de la declanșare, a anunțat șeful Serviciului de pompieri din Cairo, generalul Gamal Halawa, precizând că 16 pompieri și polițiști au fost răniți ușor, ca urmare a inhalării fumului dens, relatează Agerpres.

"În prezent sunt 81 de răniți", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății egiptean, Khaled Megahed, confirmând că toți răniții au primit asistență medicală înainte de a fi externați din spitale.

Anterior, șeful Serviciului guvernamental de ambulanță egiptean, Ahmad Ansary, a declarat că au fost înregistrați în jur de 50 de răniți ușor, printre care pompieri, 'majoritatea suferind de intoxicare cu fum și de contuzii, însă nu de arsuri'.

Mai multe articole despre:
pompieri incendiu răniţi Egipt Cairo Al-Azhar