MENIU

Încă un tablou celebru a fost vandalizat de activiștii pentru mediu - VIDEO

"Fata cu turban", de Vermeer / Sursa foto: Profi Media

Încă un tablou a fost vandalizat de activiștii pentru mediu. De data aceasta, un activist și-a lipit urechea de celebra pictură "Fata cu turban". Lucrarea, protejată de sticlă, nu a fost deteriorată. Toți cei implicați în actul de vandalism au fost arestați de poliția olandeză. 

Trei activişti pentru climă au fost arestaţi de poliţia olandeză, după ce au vandalizat celebrul tablou al pictorului Johannes Vermeer "Fata cu turban", expus în Muzeul Mauritshuis din Haga, informează AFP.

O înregistrare video cu acest protest ecologist circulă pe reţelele de socializare.

„Starea tabloului a fost examinată de restauratorii noştri. Din fericire, capodopera aflată în spatele unui geam de protecţie nu a fost afectată”, au precizat reprezentanţii Muzeului Mauritshuis.

Activiştii din mişcarea Just Stop Oil, care protestează frecvent faţă de utilizarea carburanţilor fosili, au fost implicaţi în mai multe proteste de acest fel în ultima perioadă, inclusiv recent, când au stropit cu supă de roşii o altă capodoperă a picturii, tabloul „Sunflowers”, pictat de Van Gogh şi expus la National Gallery din Londra. La câteva zile după aceea, au aruncat cu piure de cartofi asupra tabloului „Les Meules” („Căpiţe de fân”) al lui Claude Monet, care este expus în Muzeul Barberini din oraşul german Potsdam.

Mai multe articole despre:
tablou vandalizat Fata cu turban