MENIU

Încă o moarte suspectă în rândul magnaților ruși apropiați de Putin

Vladimir Putin / Foto: Profi Media

Moartea unui director rus din domeniul energiei se adaugă pe lista deceselor suspecte ale unor influenți oameni de afaceri din Rusia, de la invazia în Ucraina, în 24 februarie. Ivan Pechorin, în vârstă de 39 de ani, director general al Corporației pentru Dezvoltarea Orientului Îndepărtat și a Arcticii, a murit după ce a căzut dintr-o ambarcațiune aflată în viteză.

Ivan Pechorin, directorul departamentului pentru activități aviatice din cadrul companiei ruse, naviga, sâmbătă în largul coastei insulei Russky, din Marea Japoniei, în regiunea Primorsky, lângă Vladivostock, când a căzut peste bord de pe vasul care circula cu viteză. 

Corpul său a fost recuperat din apă luni, în urma unor căutări extinse.

Cu doar câteva zile înainte, Pechorin participase la Forumul Economic de Est (5-8 septembrie), găzduit la Valdivostok de către președintele Rusiei, Vladimir Putin. La acel eveniment, Pechorin a vorbit în timpul unei sesiuni intitulate „Fiecare are propriul drum: Logistica unei lumi schimbate”.

„Moartea lui Ivan este o pierdere imensă pentru prieteni și colegi, o mare pierdere pentru corporație. Transmitem sincere condoleanțe familiei și prietenilor”, a transmis compania printr-un comunicat.

Decesul lui Pechorin vine la opt luni după ce fostul său șef Igor Nosov a murit la 43 de ani, iar cauza decesului ar fi fost un accident vascular cerebral.