MENIU

Înalți oficiali australieni, ținte ale jihadiștilor Statului Islamic

Autoritățile australiene au anunțat, astăzi, că mai mulți demnitari, cu cel mai înalt rang, sunt amenințați de jihadiști, la o zi după ce capitala informa că a dejucat mai multe proiecte de asasinat, în special decapitarea unor civili, atribuite grupării Statul Islamic (SI), informează AFP.

Întrebat dacă el și alți oficiali cu rang înalt pot fi ținta jihadiștilor din SI, premierul australian, Tony Abbott, a răspuns afirmativ, informează Agerpres.

”Sunt zvonuri, au existat zvonuri printre aceste rețele ca membri ai guvernului sunt considerați ținte', a spus el. 'Nu este nicio îndoială în această privință”, a adăugat prim-ministrul.

De asemenea, Tony Abbott a subliniat că sunt avuți în vizor membrii parlamentului.

”Suntem pe cale să ridicăm nivelul de protecție a Parlamentului din Canberra, iar poliția federală se va ocupa pe viitor de securitatea clădirii, în locul serviciilor interne de securitate”, a afirmat prim-ministrrul, în cursul unui interviu acordat postului de televiziune Nine Network.

Australia anunța, joi, că în cursul unei operațiuni, la care au participat peste 800 de polițiști, a arestat 15 persoane și a dejucat o serie de asasinate pe teritoriul său, în special decapitarea filmată a unor civili, planificate de jihadiști ai Statului Islamic. Au fost eliberate nouă persoane, însă un tânăr, în vârstă de 22 de ani, a fost plasat în arest provizoriu, pentru că ar fi planificat un act terorist.

Mai multe pe Agerpres.

Mai multe articole despre:
Australia oficiali jihadişti Statul islamic