MENIU

Înainte și după atacul din Siria! Imagini surprinse pe satelit

Imaginile din satelit oferite de Pentagon arată cel mai bine impactul atacului. Centrul de cercetare-dezvoltare pentru arme chimice Barzah, format din trei clădiri într-o zonă din Damasc, înconjurată cu sisteme anti-aeriene, este acum doar un teren viran plin cu moloz, după ce a fost lovit de 76 de rachete.

„Ca o dovadă puternică de unitate aliată, am folosit 105 rachete împotriva a trei ţinte. Acest lucru va avea un impact semnificativ asupra abilităţii regimului sirian de a dezvolta, desfăşura şi utiliza arme chimice în viitor. Atacul a fost de două ori mai mare decât cel din aprilie 2017. Şi aş vrea să scot în evidenţă faptul că a fost un efort multinaţional”, a declarat generalul Kenneth McKenzie, director în cadrul Statului Major al SUA.

Cele mai multe rachete au venit din partea de sud a Siriei, dinspre peninsula Arabia. 
79 de proiectile au fost lansate de pe două distrugătoare aflate în Marea Roşie, de pe un alt distrugător din nordul Golfului Arabiei şi de la bordul a două bombardiere strategice B-1 Lancer, venite din Qatar. Din această direcţie au acţionat doar Statele Unite.

În Marea Mediterană, la vest de Siria, au fost prezente toate cele trei state aliate.

Război în Siria. Reacția violentă a Rusiei după atacul SUA: "Suntem amenințați. Vor fi consecințe"

Lovitură pentru Rusia! Decizia luată de Consiliul ONU, în urma atacurilor din Siria

Mai multe articole despre:
foto atac Siria imagini satelit