MENIU

Imagini EXTRAORDINARE realizate de astronauţi cu Uraganul Maria

Astronautul Randy Bresnik a postat, pe contul său de Twitter, o serie de imagini realizate din spaţiu, care lasă să se vadă amploarea uraganului Maria. 

Uraganul Maria era clasificat între categoria 4 și 5 (nivelul maxim) când a lovit miercuri dimineață insula Puerto Rico, unde furnizarea electricității este de atunci sistată complet. Zeci de mii de oameni rămași fără locuințe s-au refugiat în centrele de primire, unde fiecare își împărtășește experiența despre trecerea furtunii.

Maria este "furtuna cea mai devastatoare" a secolului, a declarat guvernatorul Puerto Rico, Ricardo Rossello.

"Sunt inundații masive, mare parte din infrastructură deteriorată, sistemul de telecomunicații este distrus parțial și infrastructura energetică nu funcționează deloc", a declarat guvernatorul pentru CNN.

Agenția meteo din Puerto Rico a avertizat populația joi în zori în legătură cu producerea de ''inundații catastrofale'' și cu riscul unor alunecări de teren, îndemnând oamenii să plece în zone înalte.

O interdicție de circulație a fost introdusă între orele locale 18.00 și 06.00, atât din motive de securitate, cât și pentru a evita jefuirea caselor abandonate de proprietarii lor.

Ultimul uragan care a lovit insula a fost Okeechobee, cunoscut și sub numele de San Felipe Segundo, în 1928, care a ucis 300 de persoane.

Clasificat în prezent la categoria 3 (pe o scară de 5), uraganul Maria se îndreaptă spre insulele britanice Turks și Caicos, după ce a produs pagube și victime și în insulele Guadelupa și Dominica.

Mai multe articole despre:
uraganul Maria randy bresnik