MENIU

HuffPost: Foști luptători pro-ruși din Donbas, alături de Vestele Galbene, la Paris

<p>Vestele Galbene, &icirc;n marș la Paris</p>

Presa franceză scoate în evidență legături suspecte ale unor persoane care s-au alăturat Vestelor Galbene cu separatiștii pro-ruși din Donbas.

Huffington Post, ediția franceză, spune că a identificat foști luptători francezi în Donbas în rândurile demonstranților parizieni, notează RFI Romania.

În 2014, reaminteșie HuffPost, mai multe medii de informare au raportat plecarea unor francezi pentru a lupta alături de Republica Populară Donetsk, procmamată de rebelii pro-ruși în estul Ucrainei. Unul dintre aceștia este un anume Victor Lenta dar HuffPost susține că nu este singurul fost luptător din Donbas care a participat la demonstrațiile vestelor galbene.

Cel puțin alți doi veterani francezi din Donbas au participat la demonstrațiile pariziene în „actul X“ al marelui protest.

HuffPost a constatat, de asemenea, că cei doi bărbați au fost parte a serviciului de securitate creat pentru a supraveghea demonstrația vestelor galbene și ambii purtau banderole albe, distinctive.

Victor Lenta este membru al organizatiei ”Unitatea Continentală”, constituită pentru a-i ajuta pe voluntarii francezi și europeni care doresc să lupte de partea separatiștilor din Donbas.

Chestionat de HuffPost, Victor Lenta a dat asigurări că implicarea sa în serviciul de comandă a vestelor galbene este strict individuală și nu are legătură cu calitatea sa de membru al "Unității Continentale".

Mai multe articole despre:
Ucraina Donbas veste galbene