MENIU

Hollande: "Nimic nu trebuie să fie făcut pentru a consolida regimul Bashar al-Assad"

<p>&nbsp;Hollande: Este vital să continuăm să primim refugiaţi. Ei sunt victimele aceluiași sistem terorist</p>

Președintele francez François Hollande a afirmat miercuri că "nimic nu trebuie făcut pentru a-l consolida pe Bashar al-Assad", după vizita surpriză a președintelui sirian la Moscova unde acesta a avut o întrevedere cu președintele Vladimir Putin, relatează AFP.

"Nimic nu trebuie făcut pentru a-l consolida pe Bashar al Assad deoarece având în vedere problema, aceasta nu poate fi soluția", a declarat președintele francez în cursul unei conferințe de presă cu omologul său din Mali Ibrahim Boubacar Keita, în vizită de stat în Franța, scrie Agerpres.

"Vreau să cred că președintele Putin l-a convins pe Bashar al-Assad să se angajeze pentru mai multă tranziție politică și să părăsească locul cât mai curând posibil. Cred că acesta trebuie să fie sensul acestei întrevederi", a apreciat el, în replică la o întrebare privind această vizită.

"Intervenția rusă nu are sens decât dacă luptă împotriva Daech (Statul Islamic, SI) și permite să existe o tranziție politică. Dacă a avut ca obiectiv salvgardarea regimului Bashar al Assad, nu ar putea fi o soluționare a problemei siriene", a declarat președintele francez.

Miercuri, după dezvăluirea întrevederii între Putin și Assad, Moscova a anunțat o reuniune a patru țări privind situația din Siria ce va avea loc vineri la Viena și la care Franța nu va fi reprezentată.

La reuniune vor participa, potrivit Ministerului rus de Externe, șefii de diplomație rus și americană, Serghei Lavrov și John Kerry și omologii lor saudit Adel al-Jubeir și turc Feridun Sinirlioglu. Vizita președintelui sirian la Moscova a survenit în timp ce campania aviației rusești a intrat în a patra săptămână cu noi raiduri ce au lovit în ultimele 24 de ore 83 de ținte ale unor grupări "teroriste", potrivit Moscovei.