MENIU

Havana, măturată de inundaţii

Inundaţii de proporţii în capitala Cubei. Cel puţin trei oameni au murit, în vreme ce peste zece mii au rămas fără locuinţe. Autorităţile de la Havana au fost nevoite să deschidă de urgenţă centre pentru refugiaţi, în urma dezastrului natural.

Străzile Havanei par scoase dintr-un film post-apocaliptic. Două râuri au ieşit din albie în urma ploilor torenţiale, iar apa a măturat totul în cale. Zeci de mii de locuinţe au rămas fără energie electrică, iar reţeaua mobilă a căzut după ce viitura a dărâmat mai multe relee. Mulţi cubanezi au scăpat cu viaţă numai după ce au urcat pe acoperişurile locuinţelor.

Nivelul apei a ajuns până aici. Mobila pur şi simplu plutea în jurul nostru dintr-o parte în alta. Totul scăpase de sub control, mobila era purtată în toate direcţiile. Apa a distrus totul, totul în calea ei.

"Am mai văzut asemenea viituri în ultimii 15 sau 20 de ani. Totuşi, nu a fost niciodată atât de rău. Niciodată nu a fost atât de rău. Este o inundaţie de proporţii istorice. Nu am mai trecut niciodată prin aşa ceva".

Guvernul cubanez a deschis sute de centre pentru oamenii care au rămas sub cerul liber după ce locuinţele le-au fost devastate de inundaţie.

Mai multe articole despre:
havana inundaţii