MENIU

Hackerii pro-ruși de la Killnet au anunțat piratarea site-ului web al producătorului sistemului de rachete HIMARS

Atac cibernetic al rușilor la producătorii de armament SUA. Foto/Profimedia

Grupul de hackeri pro-ruși Killnet a raportat despre piratarea site-ului web al corporației militare-industriale americane Lockheed Martin, care a dezvoltat și produce lansatoare de rachete HIMARS.

Hackerii au indicat că resursa a fost supusă unui atac DDOS și a oprit deschiderea și, de asemenea, „cel mai bun sistem de protecție Akamai din lume a căzut”. Cu sistemul de autorizare defect pentru angajați și sistemul de autorizare a cardului NASA, s-au obținut informații despre toți solicitanții de muncă în companie. La momentul scrierii știrii, site-ul și-a restabilit funcționarea.

Gruparea a scris despre începutul atacurilor asupra resursei la 1 august. „De acum înainte, Lockheed Martin Defense Corporation va fi supusă atacurilor cibernetice. Sistemul de management al producției din complexele industriale va fi paralizat! Toate datele angajaților acestei companii teroriste vor fi publicate în acces public”, au menționat reprezentanții Killnet.

Potrivit acestora, după acest anunț, „greii din adâncurile DarkNetului au început să se trezească”, care doreau să li se alăture în lupta împotriva Lockheed Martin. Printre aceștia se numără Anonymous Russia, KillMilk, Carbonsec.

Cu o zi înainte, pe 9 august, hackerii au anunțat un atac asupra unui serviciu care transmitea o ședință online a Senatului SUA privind un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina.

„Adoptarea acestui pachet va presupune continuarea războiului declanșat împotriva Rusiei de către regimul occidental. Cu acest atac, am arătat cât de vulnerabili și de jalnici sunt ei”, a spus grupul la acea vreme.

Mai multe articole despre:
hackeri rusi site web rachete himars