MENIU

Guvernul de la Chișinău și-a prezentat, oficial, demisia

Guvernul moldovean condus de Chiril Gaburici și-a prezentat demisia, marți, în urma retragerii din funcție a premierului. Decizia a fost anunțată încă de vinerea trecută, cu exact două zile înainte de alegerile locale din Republica Moldova.

Demisia cabinetului Gaburici urmează să fie confirmată de parlamentul Republicii Moldova, după care președintele Nicolae Timofti va numi un premier interimar. Apoi, șeful statului va iniția consultări cu facțiunile parlamentare pentru desemnarea unui nou prim-ministru, transmite Agerpres. (sic!)

Premierul Chiril Gaburici și-a anunțat demisia pe 12 iunie, după ce fusese audiat de procurori cu o zi înainte, în dosarul legat de diploma sa de studii. Potrivit expertizei Ministerului de Interne, diploma premierului ar fi falsă. Gaburici a subliniat că demisionează pentru ca opinia publică să fie preocupată mai mult de problemele cu care se confruntă Republica Moldova și nu de diplomele sale de studii.

Până la instalarea unui nou guvern la Chișinău, cabinetul demisionar va asigura administrarea afacerilor curente, precizează mass-media locală.

Mai multe articole despre:
Moldova Chiril Gaburici demisie oficială