MENIU

Gușă: Alegerile ne vor arăta dacă Franța s-a pregătit sau nu să dinamiteze proiectul european

Dacă în cel de-al doilea tur de scrutin vor rămâne candidați precum Emmanuel Macron și Francois Fillon, va fi o dovadă că Franța vrea continuarea proiectului european, dar cu o țară mult mai puternică, a declarat consultantul politic Cozmin Gușă, la emisiunea ”Jocuri de Putere”, de la Realitatea TV.

”Informațiile din acest moment arată că trei candidați sunt foarte apropiați - Macron, favoritul noului val, Fillon, care este aproape la egalitate cu Macron, și Le Pen, care, deși a avut o jumătate de zi mai proastă, a recuperat. Între ei se dă lupta”, a afirmat Cozmin Gușă.

Cel de-al patrulea candidat, Melenchon, are probleme în a se califica în turul al doilea, a completat consultantul politic, înainte de anunțarea primelor exit-poll-uri.

Alegerile ne vor arăta ”dacă Franța s-a pregătit să dinamiteze proiectul european sau dacă încă rezistă și va avea în turul al doilea candidați care doresc continuarea proiectului european, dar cu o Franță mult întărită după aceste alegeri”, a mai precizat Cozmin Gușă.

Potrivit primelor exit-poll-uri, Emmanuel Macron, "favoritului Bruxelles-ului", este câștigătorul primului tur al alegerilor prezidențiale din Franța, cu 23,7% din sufragiile exprimate. Marine Le Pen, liderul Frontului Național (FN, Extremă Dreapta) a reușit să adune 21,7% din totalul voturilor, devenind astfel candidatul cu șansa a doua la președinție.

Citește și: ALEGERI FRANŢA. Emmanuel Macron și Marine Le Pen, în turul 2! EXIT-POLL

 

 

Mai multe articole despre:
alegeri Franţa