MENIU

Gripa porcină a făcut 42 de victime în Iran

<p>Gripa porcină a făcut 42 de victime &icirc;n Iran</p>

Ministerul iranian al sănătății a anunțat că virusul H1N1 al gripei porcine a făcut de la mijlocul lunii noiembrie 42 de victime în Iran, dintre care nouă noi decese au fost raportate de luni, a indicat agenția de presă ISNA.

Decesele au fost înregistrate în provinciile sudice Kerman (33 de victime) și Sistan-Baluchestan (5) și în trei provincii din nord (4 victime), dintre care una la Karaj, în apropiere de Teheran, potrivit ministrului sănătății, Hassan Hashemi.

Urme de H1N1 au fost descoperite în noiembrie în provinciile Kerman și Sistan-Baluchestan, iar câteva sute de persoane au fost spitalizate, scrie Agerpres.

Autoritățile au avertizat populația cu privire la o posibilă răspândire a bolii în provinciile Teheran, Azerbaidjanul de Est, Azerbaidjanul de Vest și Kermanshah.

În iunie 2009, după apariția unor cazuri în Statele Unite și în Mexic, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat o alertă de pandemie. Gripa A (H1N1) a ucis 18.500 de oameni în 214 țări până în luna august a anului 2010, atunci când OMS a ridicat alerta.

Primul caz de gripă porcină în Iran a fost înregistrat în iunie 2009, la un tânăr 16 ani întors din Statele Unite.

Mai multe articole despre:
Iran morţi virus victime gripă porcină