MENIU

Grecia trimite 40 de tancuri BMP 1 în Ucraina

Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă

Autoritățile elene vor trimite 40 de tancuri BMP 1 în Ucraina. În plus, ministrul grec al Apărării, N. Panagiotopoulos, și omologul său german, Christine Lambrecht, au discutat despre stadiul schimbului circular de armament.

Acordul dintre Grecia și Germania cu privire la schimbul circular a unui număr total de 40 de vehicule blindate de luptă (AMV) de tip Marder cu un număr egal de tancuri BMP-1 ale armatei grecești care sunt transferate în Ucraina este în vigoare, fără nicio modificare, conform informațiilor obținute de la surse din Ministerul Apărării Naționale de la Atena, transmite Kathimerini, citată de Rador.

Până în prezent, un total de 20 de tancuri grecești BMP-1 au fost livrate Ucrainei, în timp ce 14 Marders s-au alăturat forțelor armate grecești, fiind direcționate către unități din Tracia. Restul de 6 blindate sunt așteptate să sosească până la sfârșitul lunii ianuarie. Procedurile pentru schimbul circular al celor 20 de blindate rămase vor începe imediat după aceea.

În această etapă, sunt de așteptat întârzieri minore în primirea blindatelor Marder. Mai întâi trebuie să plece spre Ucraina blindatele BMP-1 grecești care oricum fuseseră selectate pentru această misiune. Apoi, cu o ușoară întârziere vor sosi și blindatele Marders din Germania în Grecia.

Mai multe articole despre:
razboi ucraina grecia tancuri