MENIU

Grecia, anunț de ultima oră despre obținerea unui împrumut. Care este noul termen

Grecia este pe cale să finalizeze proiectul de acord pe tema noului plan de asistenţă financiară şi ar putea primi până pe 20 august un împrumut-cheie, afirmă surse din cadrul Uniunii Europene citate de Reuters, potrivit Mediafax.

Atena negociază cu Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional un nou plan de asistenţă financiară, în valoare de 86 de miliarde de euro.

Cele două părţi ar trebui să ajungă cel târziu pe 20 august la un compromis privind noul plan de asistenţă financiară, pentru a permite Guvernului de la Atena să ramburseze Băncii Centrale Europene 3,5 miliarde de euro pentru obligaţiuni care vor expira.

Oficiali europeni de rang înalt au confirmat că se înregistrează progrese în negocierile Atenei cu reprezentanţii Grupului Bruxelles (Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional). Germania a atras atenţia că negocierile nu trebuie grăbite.

"Toată lumea lucrează la Planul A - un acord care să permită deblocarea unor fonduri înainte de 20 august", a declarat un oficial european.