MENIU

Gestul ÎNGROZITOR al unui chirurg: şi-a SCRIJELIT iniţialele pe ficatul transplantat pacienţilor

Un chirurg din Marea Britanie a pledat vinovat pentru că şi-a scrijelit iniţialele pe cei doi ficaţi transplantaţi unor pacienţi, în 2013, în timpul operaţiilor. 

Medicul chirurg Simon Bramhall a comis faptele în cel puţin două cazuri, în 2013, atunci când lucra la spitalul Queen Elizabeth din Birmingham, unde a fost chirurg specializat în intervenţii ale ficatului, splinei şi pancreasului.

Bărbatul a folosit un instrument special care stopează sângerarea ficatului în timpul operaţiei, dar care poate fi folosit şi pentru a face un semn pe organul care va fi operat.

Nu este dăunător şi urmele dispar de la sine, dar atunci când una dintre victimele sale a făcut o nouă intervenţie chirurgicală, medicii au văzut iniţialele scrijelite pe ficatul transplantat femeii de Bramhall.

Procurorii cer o pedeapsă pentru chirurg pentru că acesta a acţionat asupra pacienţilor săi aflaţi sub anestezie fără să ţină cont de aceştia şi că le-a făcut rău atunci când şi-a scrijelit iniţialele pe organele transplantate.

Mai multe articole despre:
chirurg transplant ficat simon bramhall