MENIU

Gest plin de semnificaţie al Papei Francisc. Ce a făcut în Piazza San Pietro

<p>Papa Francisc vrea să vină &icirc;n Rom&acirc;nia</p>

Papa Francisc a oferit sâmbătă o îmbrățișare plină de semnificație unui grup de cincizeci de foste prostituate și transsexuali veniți din toate colțurile lumii la Vatican, a informat Sfântul Scaun citat de EFE.

Ziarul 'L'Osservatore Romano' a explicat că îmbrățișarea a fost oferită după ce Papa Francisc a prezidat Audiența extraordinară de sâmbătă cu prilejul Anului Sfânt al Milostivirii care se încheie pe 20 noiembrie.

Acest grup de persoane venite din peste zece țări — neprecizate de ziar — au fost în trecut victime ale prostituției și traficului de carne vie, iar în prezent primesc asistență de la o asociație de solidaritate care operează în zona Reggio Emilia (nordul Italiei), potrivit Agerpres.

Papa a salutat în Piazza San Pietro și trei deținuți la o închisoare din Milano — doi cu condamnare pe viață, al treilea la 15 ani — care i-au trimis o scrisoare Sfântului Părinte și 12.000 de sfinte cuminecături realizate de ei înșiși la închisoare.

Întâlnirea a fost posibilă datorită unui proiect promovat de Fundația Casa dello Spirito e delle Arti, care colaborează cu deținuți în cele mai mari închisori din Italia, la realizarea unor produse de panificație.