MENIU

General american: raidul asupra spitalului "Medici fără Frontiere", cerut de armata afgană

Raidul aerian american asupra spitalului din Kunduz, un bombardament soldat cu 23 de morţi, ar fi fost solicitat de autorităţile afgane, anunţă comandantul forţelor americane din Afganistan, John Campbell.

"Forţele afgane au cerut un raid american asupra spitalului din Kunduz. Am aflat că, pe 3 octombrie, forţele afgane au semnalat că erau atacate de talibani şi au cerut susţinerea forţelor americane", a precizat John Campbell, citat de Mediafax

"Raidul aerian a fost efectuat cu un avion american AC-130. Transmitem cele mai profunde condoleanţe", a spus oficialul militar american.

Armata afgană este implicată în confruntări cu insurgenţii talibani în provincia Kunduz, situată în nord-estul Afganistanului.

Spitalul din Kunduz administrat de organizaţia Medici fără Frontiere, vizat de un raid aerian american soldat cu 23 morţi, era o bază a insurgenţilor talibani, a acuzat guvernatorul provincial, Hamdullah Danishi. "Spitalul administrat de organizaţia Medici fără Frontiere era o bază a rebelilor talibani, folosită pentru organizarea şi lansarea de atacuri", a declarat Hamdullah Danishi, guvernatorul provinciei Kunduz, situată în nord-estul Afganistanului.

Mai multe articole despre:
Afganistan medici fără frontiere