MENIU

G7: Țările afectate de epidemia de Ebola "nu trebuie izolate"

Grupul celor șapte țări cele mai industrializate ale planetei, G7, a avertizat joi împotriva riscurilor de 'izolare' a țărilor din Africa de Vest afectate de epidemia de Ebola, relatează France Presse.

"Cu toate că propagarea Ebola trebuie stopată, țările afectate nu trebuie izolate', a avertizat într-un comunicat pe marginea Adunării Generale a ONU de la New York G7 (Germania, Canada, Statele Unite ale Americii, Franța, Italia, Japonia și Marea Britanie), potrivit agerpres.ro.

Cei șapte miniștri de externe ai țărilor membre G7, alături de șefa diplomației europene Catherine Ashton și-au exprimat "îngrijorarea profundă față de propagarea fără precedent a Ebola în diferite regiuni din Africa de Vest".

Cele șapte cele mai înstărite țări ale planetei și-au subliniat la unison "dorința de a veni în ajutorul țărilor răvășite de acest virus" și au convenit că această epidemie reprezintă "o amenințare mondială la adresa păcii și securității'. În context, G7 și-a exprimat 'determinarea fermă de a sprijini toate eforturile necesare pentru a stopa propagarea virusului Ebola și a evita înrăutățirea acestei catastrofe umanitare".

Mai multe articole despre:
boală tratament epidemie ebola doctor G7