MENIU

Furtuna de zăpadă din SUA a făcut 29 de victime. 10.000 de zboruri, anulate

Furtuni de zăpadă fatale în Statele Unite ale Americii. Cel puţin 29 de persoane au murit de când Coasta de Est a fost paralizată de fenomenul supranumit de către americani "Snowzilla". 

Guvernatorii au declarat stare de urgenţă în 11 state în urma viscolului care afectează 85 de milioane de oameni. Peste zece mii de zboruri au fost anulate. De asemenea, peste 10.000 de zboruri au fost anulate. 

Câteva zeci de ore de ninsori serioase au blocat 20 de state de pe Coasta de Est. În capitala Washington, instituţiile federale au fost închise şi transportul public a fost oprit.

La început, utilajele nu au făcut față stratului de zăpadă care creștea cu 8 cm pe oră, astfel că drumurile au fost deszăpezite a doua zi după ninsorile abundente. Zăpada a ajuns până la 90 de cm. În Central Park, din New York, aceasta atingea 68,1 cm.

Cei mai mulţi americani au rămas în casă, dar au fost şi mulţi care au profitat de fenomenul spectaculos şi au ieşit afară pentru a se da cu sania, cu snowboardul sau pentru a-şi face selfie-uri.