MENIU

Furtuna de zăpadă a făcut prăpăd în SUA: 3 persoane au murit, milioane de oameni blocați în case

Sursa foto: Twitter

Începe deszăpezirea în forță în statul New York după ce furtuna de zăpadă a doborât recorduri cu stratul de aproape 2 metri în doar 24 de ore. Mii de utilaje de deszăpezire au intervenit în orașele inundate de troieni uriași de zăpadă. Un camion a și luat foc în timpul intervenției. Americanii susțin că nu au văzut în viața lor ninsori atât de puternice într-un timp atât de scurt. 

Ninsorile au făcut ravagii în statul New York acolo unde drumuri importante au fost închise și zborurile au fost anulate. După furtuna de zăpadă care a măturat orașe întregi, utilajele de deszăpezire au intervenit cu excavatoare și basculante.

Autoritățile au mobilizat, pe toate drumurile importante, mii de utilaje de deszăpezire. Un astfel de camion cu plug care înlătura zăpada a luat foc în mers după ce a fost suprasolicitat zeci de ore încontinuu.

„Asta s-a întâmplat în 24 de ore. Am avut între 1,5 și 1,8 metri de zăpadă în doar o zi, cu siguranță a fost uriașă. Locuiesc aici de-o viață, acesta este cea mai mare cantitate în doar 24 de ore, dintotdeauna!”, spune un localnic.

„A fost mai înaltă decât camioneta mea. Este un record. Cred că am avut peste 180 de centimetri aici în Orchard Park, în Hamburg”, spune un alt localnic.

În straturile uriașe de zăpadă au fost găsite și trei persoane degerate de frig. Acestea nu au mai putut fi salvate.

În primele 24 de ore ale furtunii de zăpadă, 4 mii de familii au rămas fără electricitate, iar aproape 9 milioane de americani au fost avertizați să evite cu deplasările neesențiale. 

Mai multe articole despre:
furtuna de zapada sua