MENIU

Încă un ATAC ARMAT la PARIS. Luarea de OSTATICI, încheiată: 4 morţi, un TERORIST UCIS - UPDATE

FRANŢA, SUB TEROARE. Încă un ATAC ARMAT la PARIS
Încă un ATAC ARMAT la PARIS. LUARE DE OSTATICI într-o brutărie evreiască. AFP: Doi morţi
Încă un ATAC ARMAT la PARIS. LUARE DE OSTATICI într-o brutărie evreiască
<p>&Icirc;NREGISTRAREA conversaţiei dintre autorul luării de ostatici de la Paris şi un post TV. STENOGRAME</p>

Un nou atac armat a avut loc, vineri, în estul Franţei, potrivit France24.com. Printre ostatici se aflau femei şi copii. Atacatorul este acelaşi individ care a deschis focul, joi, asupra celor doi poliţişti. Potrivit presei franceze, acesta a împuşcat mai mulţi ostatici din magazin. Două persoane ar fi fost deja ucise. Teroristul, încercuit, le-a strigat poliţiştilor: "Ştiţi prea bine cine sunt! Lăsaţi-mi prietenii în pace!". UPDATE: Teroristul a fost ucis, după un asalt al poliţiei şi cei 10 ostatici au fost eliberaţi. Din păcate, se pare că cel puţin 4 dintre ostatici au murit.

UPDATE 20.43. Fraţii terorişti KOUACHI au spus unei televiziuni franceze, înainte de a fi ucişi, că fac parte din Al-Qaida. În acelaşi timp, teroristul Coulibaly susţinea în faţa jurnaliştilor, în timp ce ţinea mai multe persoane ostatice într-un magazin alimentar evreiesc, că face parte din ISIS.

UPDATE 20.36. Coulibaly ar fi mărturisit, înainte de a muri, că s-a aflat în continuă legătură cu cei doi fraţi Kouachi, aflaţi în interiorul unei tipografii într-un alt colţ al Parisului.

UPDATE 20.24. Bilanţul tragic al luării de ostatici: 4 ostatici răniţi şi aflaţi în stare gravă şi patru ostatici ucişi. Teroristul, Amedy Coulibaly, a fost ucis. Complicea acestuia, iubita sa de 26 de ani, este căutată de Poliţie.

UPDATE 19.47. Un atacator ar fi fugit din magazin, scrie SKY NEWS, citat de REALITATEA TV.

UPDATE 19. REUTERS: Cel puţin patru ostatici din magazin sunt morţi.

UPDATE 18.58. Doi poliţişti au fost răniţi la Paris. 

UPDATE 18.28. Ar fi fost vorba de 10 persoane ţinute ostatice, nu de 6, aşa cum se vehiculase iniţial. Aceştia au fost eliberaţi.

UPDATE 18.23. Atacatorul Amedy Coulibaly a fost ucis.

ŞOCANT. Unul dintre TERORIŞTII din Franţa s-a întâlnit cu preşedintele Franţei

UPDATE 18.19. Ostaticii ar fi reuşit să scape, susţine AFP.

UPDATE 18.14. Explozii puternice se aud din zona magazinului în care teroriştii ţin mai mulţi oameni ostatici. Se pare că e vorba de un asalt al poliţiei, care are loc simultan cu un alt asalt desfăşurat la tipografia în care se află cei doi fraţi franco-algerieni, responsabili pentru atacul asupra Charlie Hebdo, în urma căruia au fost ucise 12 persoane şi alte 11 au fost rănite. 

UPDATE 18.13. Metroul parizian a fost blocat.

UPDATE 17.20. Forțele speciale ale POLIȚIEI au început să evacueze locuitorii care se află în zona magazinului evreiesc, în care s-a produs atacul armat. 


Update 17.15  Autoritățile franceze au revenit asupra informației inițiale, confirmând că de fapt, magazinul în care a avut loc atacul este evreiesc. Preventiv, Poliția a decis să închidă magazinele evreieși. 

UPDATE 17.00 Le Point anunță că potrivit unor surse, atacatorul din magazin nu este înarmat cu Kalașnikov, ci cu un pistol-mitralieră UZI. 

UPDATE 16.26 Autorul luării de ostatici din estul Parisului cere ca fraţii Kouachi să fie lăsaţi să plece

Autorul luării de ostatici din estul Parisului, Amedy Coulibaly, cere ca forţele franceze să înceteze operaţiunea de la Dammartin-en-Goële şi fraţii Kouachi, suspectaţi în cazul masacrului de la redacţia Charlie Hebdo, să fie lăsaţi să plece, potrivit unor anchetatori citaţi de RTL.

Amedy Coulibaly a precizat că, dacă poliţia nu se conformează cerinţelor sale, va ucide ostaticii din magazinul cu alimente coşer de la Porte de Vincennes, din estul Parisului.


UPDATE 16:05: Piaţa Trocadero, loc turistic extrem de aglomerat din centrul Parisului, a fost evacuată.

UPDATE 16:00: Un tânăr înarmat aflat pe un scuter a fost arestat lângă magazin, anunţă Sky News. Se pare că poliţiştii francezi îi opresc cu pistolul pe tinerii curioşi care vin pe scuter să vadă scena luării de ostatici.


UPDATE 15:40: Centura Parisului a fost blocată.

UPDATE 15:30: Atacatorul a fost identificat. Este vorba despre un bărbat de culoare. Acesta are o complice, o femeie în vârstă de 26 de ani.

Poliţia franceză a publicat fotogafiile suspecţilor de la Montrouge (atacul de joi, în care a fost ucisă o poliţistă): Amedy Coulibaly (32 de ani) şi Hayat Boumeddiene (26 de ani).


UPDATE 15:20: Două persoane ar fi fost ucise deja, informează AFP.

Potrivit unor surse citate de Le Figaro, atacatorul, încercuit, le-a strigat poliţiştilor: "Ştiţi prea bine cine sunt!"

UPDATE 15:00: Potrivit presei franceze, atacatorul a împuşcat deja mai mulţi ostatici. Mai mulţi lunetişti au fost trimişi la faţa locului.


UPDATE 14:50: Autorul atacului de joi, de la Montrouge, soldat cu moartea unei poliţiste, ar fi implicat în schimbul de focuri de la Vincennes, care a izbucnit în jurul orei 13.00 (14.00, ora României).

Potrivit MEDIAFAX, un reprezentant al Partidului de stânga, Raquel Garrido, a scris despre acest incident armat pe Twitter: "Agitaţie la Porte de Vincennes. Poliţişti cu veste antiglonţ evacuează pe toată lumea. Operaţiune în curs".

Un nou atac armat se petrece în estul Parisului, în Porte de Vincennes. Un bărbat înarmat ar fi luat mai mulţi ostatici într-un magazin.

Potrivit martorilor, s-au auzit mai multe focuri de armă, o persoană fiind deja rănită.

Atacatorul are două automate Kalaşnikov.

Pe de altă parte, au trecut peste 48 de ore de la masacrul din redacţia săptămânalului Charlie Hebdo. Cei doi terorişti sunt în continuare baricadaţi într-o tipografie lângă aeroportul parizian Charles De Gaulle, iar autorităţile negociază cu ei în aceste momente.

Potrivit ultimelor informaţii, cei doi au luat un ostatic, iar poliţiştii i-au înconjurat.

Cleric ISIS: Mâine vor avea loc atacuri în Marea Britanie, America şi alte ţări

Un cleric din cadrul grupării Statul Islamic (SI) a revendicat vineri faptul că gruparea teroristă este responsabilă de atacul comis miercuri la Paris, la sediul publicaţiei satirice Charlie Hebdo, relatează Haaretz, citând agenţia germană DPA.

"Am început cu Franţa operaţiunea, pentru care ne asigurăm responsabilitatea", a declarat Abu Saad al-Ansari, în timpul predicii de vineri în oraşul irakian Mosul, aflat sub controlul SI.

"Mâine vor avea loc (atacuri) în (Marea) Britanie, America şi alte ţări", a adăugat predicatorul."

"Acesta este un mesaj adresat tuturor ţărilor care participă la coaliţia (condusă de către Statele Unite), care a ucis membri ai grupării Statul Islamic", a subliniat el, citat de DPA.

Pista terorismului islamic, urmărită foarte rapid în momentul în care s-a dovedit că ucigaşii au strigat "Allah Akbar", a fost confirmată după descoperirea unui drapel jihadist în maşina abandonată la Paris, miercuri, de suspecţi.