MENIU

Franța s-a recules pentru victimele de la Nisa. Mărturia omului care a încercat să oprească camionul

Întreaga Franță a ținut un moment de reculegere pentru victimele masacrului de la Nisa. Comemorarea a avut loc, după ce președintele Francois Hollande a organizat un nou Consiliu pe teme de securitate şi apărare, la Paris. Între timp, presa a publicat noi mărturii despre noaptea groazei. Membrii echipelor de intervenţie povestesc că sunt încă șocați de ceea ce au găsit la locul atacului. Iar un tânăr a povestit cum a încercat să îl oprească pe terorist. 

Mii de oameni s-au strâns la Nisa pe celebra Promenadă a Englezilor, unde au ţinut un moment de reculegere. Tot acolo a mers şi premierul Manuel Valls, care a fost însă huiduit de mulţime.

Zeci de mii de oameni din toată Franţa au participat la momentul de reculegere în amintirea victimelor masacrului care a avut loc pe 14 iulie. Una dintre ceremonii, la care a participat şi preşedintele francez Francois Hollande, a avut loc la sediul Ministerului de Interne.

Între timp, au apărut noi mărturii despre noaptea groazei. Un tânăr a povestit cum s-a urcat pe camionul condus de terorist într-o încercare disperată de a îl opri pe acesta.

"Am încercat de trei sau patru ori să deschid uşa şi am văzut că el căuta ceva în camion. Într-un sfârşit, a apucat o armă şi m-a ţintit cu ea, în timp ce mă privea în ochi. În acel moment, am dat drumul portierei", a povestit ALEXANDRE NIGUES un martor ocular.

La rândul lor, membrii echipelor de intervenţie spun că au rămas şocaţi de ceea ce au găsit la locul faptei.

"A fost sentiment de dezgust un pic, din cauza a ceea ce s-a întâmplat. Dar ne-am dat seama rapid că trebuie să depăşim acest lucru şi să avem acţiuni eficiente pentru a salva cât mai mulţi oameni", a spus PIERRE BINAUD, pompier.

 
Mai multe articole despre:
comemorare reculegere Nisa