MENIU

Fostul şef al CIA, lovitură dură pentru Trump: "Nu e calificat să devină preşedintele SUA"

Donald Trump a depășit limitele îndemnând Rusia să atace cibernetic serverul Convenției Partidului Democrat, a afirmat Leon Panetta, fost director CIA și fost secretar al Apărării Statelor Unite, relatează CNN.

"O asemenea declarație reflectă că într-adevăr nu este calificat să devină președinte al Statelor Unite", a spus Leon Panetta.

Fostul director CIA a reacționat la îndemnul lansat miercuri după-amiaza de către candidatul la președinție al Partidului Republican ca Rusia și China să obțină emailurile dispărute din serverul adversarei sale democrate, Hillary Clinton. Aproximativ 30.000 de emailuri au dispărut de pe serverul privat pe care Hillary Clinton îl utiliza în perioada în care ocupa funcția de secretar de stat al SUA.

"Rusia, dacă ne auziți, sper că veți putea găsi cele 30.000 de emailuri dispărute. Cred că veți fi recompensați foarte bine de către presa noastră", a declarat Donald Trump în Florida.

Leon Panetta, membru al Partidului Democrat și fost șef de stat major al președintelui Clinton, înainte de a fi membru în Cabinetul SUA aflat sub conducerea lui Barack Obama, a fost înspăimântat de afirmațiile lui Donald Trump.

Acest lucru depășește pur și simplu nivelul meu de înțelegere a responsabilităților pe care le au candidații, de loialitate față de țara lor și numai față de aceasta, de a nu apela la cineva precum Putin și la Rusia, și de a nu face efortul de a-i antrena pe ruși în dirijarea unei conspirații împotriva unui alt partid american, a adăugat Panetta.

"Aveți acum un nou candidat la președinție care cere rușilor să se implice în politica americană și consider că acest lucru depășește orice limite. Mă îngrijorează calitățile sale de lider sau mai degrabă, lipsa acestora. Declarația lui Donald Trump reflectă numai faptul că acesta într-adevăr nu este calificat să devină Președinte al Statelor Unite", a afirmat Panetta.

Mai multe articole despre:
0 CIA Donald Trump Leon Panetta președinte al SUA