MENIU

Luare de ostatici cu final tragic într-un tribunal din Turcia

Luare de ostatici cu final tragic în Istanbul ! Procurorul sechestrat ieri de trei bărbaţi înarmaţi într-un tribunal fost ucis în schimbul de focuri dintre atacatori şi forţele de ordine. Doi dintre extremişti au fost ucişi la rândul lor, relatează presa turcă.

Operaţiunea pentru salvarea procurorului ţinut ostatic a fost declanşată după lăsarea serii, atunci când a expirat termenul-limită oferit de către atacatori. Trupele speciale turce au luat cu asalt clădirea şi au deschis focul asupra bărbaţilor înarmaţi, care au răspuns la rândul loc u focuri de armă.

Potrivit comisarului-şef al poliţiei din Istanbul, doi dintre atacatori au murit în timpul operaţiunii de salvare. Procurorul a suferit răni grave şi a fost transportat de urgenţă la spital. Din nefericire, medicii nu au putut s-i salveze viaţa. Atacatorii ar fi făcut parte dintr-o grupare de extrema stângă, în vreme ce procurorul în cauză se ocupa de cazul unui adolescent mort în urma manifestaţiilor antiguvernamentale din 2013.

În timpul confruntării cu forţele de ordine, pe siteul grupării a fost publicată o fotografie în care procurorul apare imobilizat, în timp ce un individ cu faţa parţial acoperită îi ţinea un pistol la tâmplă. Pentru eliberarea în siguranţă a ostaticului, atacatorii au cerut poliţistului vinovat de moartea lui Berkin Elvan să mărturisească fapta în direct la TV. Băiatul în vârstă de 15 ani a ajuns în comă la spital după o intervenţie a forţelor de ordine împotriva manifestanţilor din piaţa Taksim. După o suferinţă de nouă luni, tânărul a murit.

Mai multe articole despre:
Turcia luare de ostatici focuri de armă