MENIU

FILMUL ATACULUI de la Londra. Ce se ştie despre incidentul terorist şi despre atacator

Filmul atacului de la Londra. Un atac s-a produs miercuri, la Londra, Scotland Yard tratând incidentul drept unul "terorist". Autorităţile susţin că a fost un singur atacator, care a fost autorul celor două atacuri desfăşurate în imediată apropiere unul de celălalt.

Filmul evenimentelor este, conform autorităţilor britanice, unul complex şi cu multe detalii care nu au fost încă aflate. Cel mai probabil, a explicat adjunctul Poliţiei Metropolitane Mark Rowley, într-o conferinţă de presă, maşina condusă de atacatorul de origine asiatică şi vârstă mijlocie a intrat în viteză în plin într-un grup de trecători aflaţi pe Podul Westminster. Aici au fost rănite aproximativ 20 de persoane şi o femeie, disperată să scape din faţa maşinii, s-a aruncat în Tamisa, de unde a fost salvată câteva ore mai târziu. Nu se ştie cu certitudine dacă în maşina condusă de principalul autor al atentatului se mai afla o altă persoană.

Aceeaşi maşină, condusă de atacator, a încercat să treacă prin gardul Parlamentului britanic. Un bărbat înarmat cu o armă albă i-a atacat pe poliţiştii din zona porţii, unul dintre poliţişti fiind înjunghiat şi declarat mort în timpul serii. Atacatorul a fost şi el împuşcat, de trei ori, susţine presa britanică.

Mai multe articole despre:
atac terorist Westminster atac terorist londra