MENIU

Fenomenele extreme fac ravagii în America: Cel puțin 21 de morți după tornada ce a devastat Mississippi - Un oraș dispărut - VIDEO

Fenomenele extreme fac ravagii în America. Cel puțin 21 de persoane au murit după tornada din Mississippi, în ultimele ore. Salvatorii intervin în continuare, operațiunile de căutare fiind în plină desfășurare.

Cel puţin 21 de persoane au decedat din cauza unei tornade care a lovit statul Mississippi (sudul SUA) vineri noaptea, potrivit ultimuliui bilanț anunțat de CNN. Tornada a smuls acoperișuri, a provocat deraparea mașinilor, căderi de curent și mii de persoane au fost afectate.


Operaţiunile de căutare şi salvare erau în desfăşurare sâmbătă dimineaţă în districtele Sharkey şi Humphreys, a precizat Agenţia pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din statul Mississippi, potrivit Reuters, citată de agerpres.ro.

Din păcate, intervențiile după ce tornada a lovit orașele Silver City și Rolling Fork au arătat ca cel de-al doilea a fost ras de pe suprafața pământului.

Localnicii au mărturisit, în declarații pentru CNN că „nu au văzut niciodată așa ceva”,

„Acesta a fost un oraș mic foarte mare, iar acum a dispărut.”, a declarat o rezidentă din Rolling Fork, potrivit CNN.

După tornadă au fost raportate scurgeri multiple de gaz și pagube majore, potrivit presei americane.

Oamenii se se deplasează cu greu pe străzi din cauza molozului. Resturi căzute de clădiri au fost ridicate de puterea toradei la înălțimi de peste 4.800 de metri.

Martorii au declarat că tot nordul orașului Amory din Monroe, Mississippi, „a dispărut”.


"Multe persoane din zona deltei fluviului Mississippi au nevoie de protecţie în această noapte. Am activat sistemul de sprijin medical şi am solicitat mai multe ambulanţe şi alte mijloace de asistenţă de urgenţă pentru cei afectaţi. Este în desfăşurare operaţiunea de căutare şi salvare'', a declarat guvernatorul statului Mississippi, Tate Reeves.