MENIU

Familia e „adevărata bogăție” a societății, spune din nou Papa Francisc, în Ecuador

Papa Francisc a adus un omagiu familiei în fața a 800.000 credincioși, luni, în Ecuador. La Guayaquil, În prima mesă în aer liber din cadrul turneului său de opt zile în America Latină, Suveranul Pontif a cerut să se pună capăt gravelor discrepanțe sociale. Sfântul Părinte a avut și o întâlnire privată cu președintele ecuadorian Rafael Correa.

Papa Francisc a fost primit ca un erou de mulţimea din Guayaquil, cel mai mare oraş din Ecuador, unde a celebrat prima sa mesă din turneul sud-american care va continua în Bolivia şi Paraguay.

Potrivit estimărilor Guvernului, aproximativ 550.000 de persoane au participat la slujbă, dar purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, a apreciat că nu mai puțin de un milion de oameni au fost prezenţi.

„Familia este cel mai apropiat spital, este prima școală a copiilor,” le-a spus Suveranul Pontif credincioșilor care au venit să-l asculte în parcul Los Samanes din Guayaquil, în sud-vestul țării, relatează Agerpres.

"Câte persoane vârstnice se simt excluse", "câte femei se simt singure", a enumerat în predica sa, de aproape două ore, papa Francisc, în vârstă de 78 de ani, primul iezuit și papă din America Latină din istorie.

Organizatorii sperau ca un milion și jumătate de ecuadorieni, peruani și columbieni să participe la această mesă, dar temperatura de 32 de grade Celsius și umiditatea foarte ridicată i-au împiedicat pe mulți să vină.

Papa a subliniat că fundamentul societății - instituția familiei - nu poate fi înlocuită de nimeni și nimic și de aceea trebuie ajutată și sprijinită din răsputeri.

De altfel, criza familiei va fi una dintre temele discutate în octombrie, la Vatican, cu ocazia Sinodului Episcopilor, care va aborda tema schimbărilor din societate, cum ar fi familiile monoparentale, mariajele homosexuale și divorțul.

După slujbă, Papa Francisc a luat prânzul cu un grup de iezuiţi, iar spre seară a avut o întâlnire de 50 de minute cu preşedintele Ecuadorului, Rafael Correa, la palatul prezidenţial. Papa s-a rugat apoi la catedrala din Quito şi a binecuvântat mulţimea venită să-l vadă.

Marți, Sfântul Părinte va organiza  a doua mesă în aer liber din Ecuador, la „Quito Bicentenario Park,” la care urmează să participe și președintele Rafael Correa, informează Mediafax.

Suveranul Pontif se află în turneu în Ecuador, Bolivia și Paraguay în perioada 5-13 iulie.