MENIU

EXPLOZIV. ”Operațiunea Ucraina”, denunțată chiar din Casa Albă de fostul consilier al lui Trump

O nouă dezvăluire explozivă lovește administrația Donald Trump. Se pare că fostul consilier pentru securitate națională, John Bolton, a fost atât de alarmat de tentativele de presare a Ucrainei pentru investigarea rivalilor politici ai lui Trump încât a cerut unui oficial să raporteze această îngrijorare avocaților Casei Albe.

Eforturile administrației Donald Trump de a presa Ucraina să îl investigheze pe fiul lui Joe Biden, rivalul său la alegerile prezidențiale, l-au îngrijorat serios pe fostul consilier pentru securitate națională, John Bolton.

Dezvăluirea a fost făcută în fața congresului de o fostă membră a administrației Trump, Fiona Hill, experta Casei Albe pe spațiul Eurasiatic. Ea a depus mărturie în cadrul anchetei demarate de democrați în vederea posibilei demiteri a președintelui Trump.

Potrivit presei americane, Hill a descris un schimb dur de replici între Bolton și ambasadorul SUA în UE, Gordon Sondland, despre rolul jucat de avocatul lui Trump, Rudolph Giuliani, în tentativa de a-i convinge pe ucraineni să îl investigheze pe fiul lui Biden.

Hill a mai precizat că după acest schimb de replici, Bolton i-a cerut să raporteze avocaților Casei Albe că Giuliani, șeful de cabinet Mick Mulvaney și ambasadorul SUA în UE participau la o acțiune clandestină cu implicații penale.

Bolton a folosit și o expresie plastică pentru a descrie situația și pentru a se exclude din ea.

”Nu fac parte din afacerea asta dubioasă pe care Rudy și Mulvaney o pun la cale”, a spus Bolton.

Cu altă ocazie, Bolton i-a mai spus lui Hill că Giuliani ”este ca o grenadă care îi va arunca pe toți în aer”.

Atât Hill cât și Bolton au părăsit administrația Donald Trump.

Ancheta din cadrul procedurii de destituire a lui Trump este axată pe o convorbire de la 25 iulie în care Trump a făcut presiuni asupra lui Volodimir Zelenski să-l investigheze pe Joe Biden, posibilul său rival în alegerile prezidenţiale din 2020.

Dezvăluirile din ultimele zile arată că eforturile administrației Trump erau în derulare înainte de respectiva convorbire.

 

Mai multe articole despre:
SUA Rudolph Giuliani Donald Trump John Bolton