MENIU

Exploziv. Șeful spionajului rusesc, în vizită la Washington, deși este pe lista de sancțiuni

Șeful serviciului rus de spionaj Serghei Narîșkin

Șeful serviciului rus de spionaj Serghei Narîșkin s-a întâlnit săptămâna trecută cu oficiali ai serviciilor de informații ale Statelor Unite în apropiere de Washington, deși se află pe lista persoanelor supuse sancțiunilor, relatează agenția Reuters citând două surse americane.

Serghei Narîșkin, care este supus sancțiunilor americane, s-a întâlnit între alții cu Dan Coats, directorul național pentru informații al Statelor Unite, dar sursele citate de Reuters nu au dezvăluit detaliile discuțiilor.

Agenția rusă de stat TASS l-a citat pe ambasadorul rus la Washington, Anatoli Antonov, spunând că la întâlnirea oficialului rus cu reprezentanți ai serviciilor de informații americane, pe care ambasadorul nu-i identifică, s-a discutat despre „lupta comună împotriva terorismului”.

Liderul opoziției democrate din Senat, Chuck Schumer, a cerut administrației Trump să dea explicații pe marginea acestor relatări.

Democrații au sugerat că vizita lui Narîșkin ar fi putut influența decizia lui Trump de a nu impune noi sancțiuni Rusia.

Administrația a publicat în schimb o listă de oficiali și oligarhi din Rusia, care ar putea, în viitor, să fie supuși sancțiunilor.

Narîșkin are interdicție de a intra în SUA, dar, spun experții citați de Reuters, poate beneficia de o exceptare de la această sancțiune dacă vine în calitate oficială.

Mai multe articole despre:
Rusia SUA serghei narîşkin