MENIU

Explozii violente în lanț la Bologna. Flăcări și panică, lângă aeroport: 2 morţi, zeci de răniţi

<p>Explozii la Bologna</p>
<p>Explozii la Bologna</p>
<p>Explozii la Bologna</p>

O cisternă care transporta material inflamabil a explodat, luni, după ce ar fi fost implicată într-un accident, pe o șosea de centură de lângă aeroportul din Bologna, relatează La Repubblica. 

UPDATE: Cel puţin două persoane au murit, iar alte 67 au fost rănite în urma incidentului, anunţă autorităţile italiene, citate de cotidianul Corriere della Sera şi de TGcom24.Mediaset.it. Ministerul Afacerilor Externe a transmis că, până în acest moment, nu au fost semnalate victime de cetăţenie română.

"Consulatul General al României la Bologna urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de explozia produsă în apropierea aeroportului din Bologna, Republica Italiană. Oficiul consular a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate", a precizat Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

O cisternă care transporta cel mai probabil material inflamabil a izbit mai multe mașini, pe şoseaua de centură a oraşului Bologna, în zona Borgo Panigale / Casalecchio. O explozie a urmat, care a generat o coloană de flăcări și fum, notează La Repubblica.

Cel puțin 20 de persoane au fost rănite.

Flăcările s-au extins apoi spre mașinile aflate în apropiere, în parcările a două firme de vânzări de autoturisme.



Mai multe mașini de pompieri și ambulanțe au sosit la fața locului, iar traficul a fost blocat, în vreme ce exploziile au continuat. 

Mai multe articole despre:
explozii cisternă Bologna