MENIU

Explozie într-un avion de pasageri, în Somalia. O persoană a murit şi alte 3 sunt rănite

Explozie într-un avion de pasageri, în Somalia. O persoană a murit şi alte 3 sunt rănite

O persoană a murit, iar alte trei au fost rănite după o explozie produsă la bordul unui avion de pasageri care decolase din Somalia spre Djibouti. Avionul, de tip Airbus A-321, aparţinea companiei somaleze Daalo Airlines şi efectua o cursă între oraşul Mogadishu şi Djibouti, având la bord 60 de pasageri şi cinci membri ai echipajului.

Imediat după decolarea de pe aeroportul Aden Adde din Mogadishu, la bordul avionului a avut loc o explozie, conform Mediafax.

Autorităţile susţin că un motor al aeronavei ar fi luat foc, însă imaginile relevă o gaură relativ mare, provocată din interior spre exterior, în partea dreaptă a cabinei avionului.

"Imediat după decolare, pilotul a observat un incendiu la un motor. A întors avionul şi a aterizat în siguranţă", a declarat un oficial aeroportuar citat de site-ul de ştiri Horseed Media.

Conform altor surse, la bordul avionului a explodat o bombă imediat după decolare. Dacă dispozitivul ar fi explodat la altitudini de peste 6.000 de metri, avionul risca să se dezintegreze.

O persoană a căzut din avion, cadavrul carbonizat fiind găsit la sol în zona Balcad, în apropierea aeroportului din Mogadishu. Alţi trei pasageri au fost răniţi în incident.

Mai multe articole despre:
explozie Somalia avion pasageri persoane rănite