MENIU

Explozie în New Jersey, SUA. Poliția a detonat un pachet suspect, după atacurile din weekend

Poliția a detonat un pachet suspect în New Jersey după atacurile de la sfârșitul săptămânii.

Poliția a detonat un pachet suspect luni dimineața lângă gara din Elizabeth, statul New Jersey, forțele de ordine temându-se că ar putea conține un dispozitiv exploziv, a declarat primarul orașului Christian Bollwage, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Incidentul are loc după ce SUA au fost zguduite la sfârșitul săptămânii trecute de trei atacuri, între care o explozie produsă sâmbătă noaptea în care au fost rănite 29 de persoane în Manhattan și un atac cu armă albă într-un centru comercial din Minnesota în care au fost înjunghiate nouă persoane.

În Elizabeth, un oraș la sud de Newark, în New Jersey, doi bărbați care căutau duminică seara într-un coș de gunoi din apropierea gării au găsit un pachet suspect care conține ceea ce părea a fi o bombă, a afirmat primarul Christian Bollwage.

Bărbații au anunțat poliția după ce au văzut 'fire și o țeavă', le-a spus Bollwage jurnaliștilor. O dronă a geniștilor a stabilit că pachetul 'ar putea conține o bombă' și o echipă de geniști a FBI a mers la fața locului.

O explozie puternică a fost auzită luni în apropiere de gară, a informat NBC News. Primarul Bollwage a confirmat pe Twitter că poliția a detonat pachetul suspect. Traficul feroviar a fost suspendat în gara din Elizabeth pe timpul anchetei, au informat autoritățile.

Un purtător de cuvânt al FBI din Newark, Mike Whitaker, a declarat că agenții cunosc situația din Elizabeth. 'Noi răspundem solicitărilor partenerilor noștri locali', a adăugat el, fără a oferi alte detalii.

Mai multe articole despre:
explozie New Jersey