MENIU

Expert militar: „Niciun general rus în viață nu poate schimba situația de pe front”

Război Rusia-Ucraina / Sursa foto: Profi Media

General-maiorul în retragere Mick Ryan afirmă că schimbarea comandantului general rus pe frontul din Ucraina de către Vladimir Putin nu va schimba cursul războiului.

Acesta afirmă că, indiferent câți comandanți ar schimba președintele Vladimir Putin, aceștia nu vor putea schimba situația de pe frontul din Ucraina care este cauzată, în cea mai mare parte, de greșeli strategice pe care liderul de la Kremlin continuă să le facă.

Putin a răspuns față de explozia de sâmbătă de la Podul Kerci în două moduri: în primul rând cu atacul masiv lansat luni împotriva Kievului și a altor localități din Ucraina și în al doilea, prin schimbări în comandamentul militar de la Moscova.

Rusia rămâne treptat fără rachete. Mick Ryan subliniază la rândul său că numărul celor lansate deja a crescut semnificativ după noul atac de luni.

„A devenit una dintre certitudinile îngrozitoare ale acestui război; rușii nu pot învinge armata ucraineană pe câmpul de luptă, recurgând prin urmare la terorizarea civililor ucraineni”, afirmă acesta.

Mai multe articole despre:
razboi ucraina expert militar