MENIU

Execuție în stil mafiot la Atena. Un lider de clan interlop, răpus cu 90 de gloanțe - VIDEO

Execuție în stil mafiot la Atena. Un lider interlop local a fost răpus cu 90 de gloanțe, chiar în fața unei benzinării care-i aparținea, informează BBC. Atenție, urmează informații și imagini cu puternic impact emoțional. 

Vangelis Zambounis a murit pe loc, în urma atacului brutal.

Considerat o figură influentă în lumea interlopă elenă, Zambounis ar fi condus o rețea de extorcare de fonduri și ar fi fost implicat în contrabanda cu țigări și combustibil.

 

 

Într-o înregistrare video înregistrată de camerele de supraveghere ale benzinăriei, se vede un bărbat despre care se presupune că ar fi Zambounis urcând într-un autoturism blindat. Un alt vehicul se oprește în spatei. Poliția a stabilit este vorba despre un Lexus cu numere de înmatriculare false, furat în Italia cu câteva luni în urmă.

 

Atacatorii s-au apropiat de mașina interlopului, iar unul dintre ei a început să tragă, de aproape, cu o pușcă de asalt Kalașnikov AK-47 în geamul șoferului, oprindu-se doar pentru a reîncărca. Ulterior, al doilea atacator a tras si el rafale de armă, pe pareat cealaltă a vehiculului.

Una dintre ipoteze este că aceasta a fost ordonată ca represalii pentru uciderea, în iunie 2023, a rivalului mafiot Vassilis Roubetis. O alta pune crima pe seama tensiunilor actuale dintre contrabandiștii greci de tutun și mafioții străini care importă țigări mai ieftine din Ucraina.

Mai multe articole despre:
executie stil mafiot atena grecia