MENIU

Erdogan, SEMNALUL ÎNCEPERII RĂZBOIULUI? "Este necesară o acțiune terestră"

<p>Erdogan </p>

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat că țara sa ia în considerare o posibilă implicare militară în operațiunile împotriva Statului Islamic și a atras totodată atenția că raidurile aeriene lansate de coaliția condusă de SUA sunt insuficiente, pentru neutralizarea acestei grupări fiind necesară în opinia sa necesară cu trupe terestre, consemnează agențiile Reuters și EFE.

Până în prezent guvernul de la Ankara a evitat să se plaseze în prima linie a coaliției ce luptă împotriva Statului Islamic, dar unii oficiali au declarat la începutul săptămânii că Erdogan poartă negocieri cu privire la rolul pe care Turcia ar putea să-l joace.

'Logica prin care se presupune că Turcia nu va adopta o poziție militară este greșită', a punctat șeful statului turc într-un interviu acordat cotidianului Hurriyet în avionul care-l aducea de la New York, unde a participat la Adunarea Generală a ONU.

El a confirmat totodată existența unor negocieri în cadrul cărora se examinează opțiunile militare, inclusiv o posibilă operațiune terestră, precum și modul în care Turcia s-ar putea implica. 'În urma repartizării responsabilităților, fiecare țară va primi o anumită misiune. Indiferent care va fi rolul Turciei, ea îl va juca', a subliniat Erdogan, amintind că pe 2 octombrie parlamentul de la Ankara va fi convocat pentru a se pronunța prin vot asupra angajării militare a Turciei.

Referindu-se tot la aspectul militar, el a insistat că "o astfel de organizație teroristă nu poate fi eliminată doar cu lovituri aeriene". "Trupele terestre sunt complementare forțelor aeriene și ele formează împreună un tot unitar, iar acțiunea terestră este esențială", a explicat Erdogan.