MENIU

Emil Hurezeanu: "Germanii au ales să nu ofere prea multe informaţii despre acest incident"

Ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, a vorbit, în direct la Realitatea TV, despre atentatul terorist din Berlin în urma căruia au murit luni noapte 9 oameni.

Diplomatul a prezentat, în cadrul emisiunii "Jocuri de putere" prezentată de Rareş Bogdan, situaţia actuală din Berlin şi situaţia victimelor.

"Aici, un camion de câteva tone a intrat în mulţime, într-un târg de Crăciun foarte populat din centrul Berlinului. Ceea ce ştim este că sunt 9 morţii şi peste 50 de răniţi, iar şoferul arestat. Zona a fost izolată, până în momentul în care perimetru va fi perfect protejat de pericol. Primarul Berlinului spune că a început o anchetă, iar până dimineaţă nu vor mai exista informaţii, nici măcar despre identificarea victimelor. A fost făcută o celulă de criză şi la Bucureşti care va lucra în această noapte, iar de dimineaţă vom şti mai multe. Berlinul este un oraş deschis tuturor, inclusiv către sirieni. Ba mai mult, în Berlin există şi o comunitate turcă foarte puternică. Germanii au ales să nu ofere prea multe informaţii despre acest incident, în favoarea organizării locului pentru securizarea lui la final. Politicienii germani sunt prudenţi în general, la fel ca şi presa în ceea ce priveşte declaraţiile şi dezvăluiri.

Nimeni nu vorbeşte despre o coordonare de atacurile teoriste întâmplate astăzi. Nici nu vă pot da mai multe informaţii despre asta", a spus Emil Hurezeanu, la Realitatea TV.

Un camion a intrat luni seara într-un târg de Crăciun din centrul Berlinului, făcând cel puțin 9 morți și 50 de răniți, transmite agenția DPA, care citează responsabili ai poliției și pompierilor.

Incidentul s-a produs în jurul orei locale 20,15 (19,15 GMT) în Breitscheidplatz, din centrul Berlinului, când un vehicul greu a virat din stradă în interiorul unui târg de Crăciun.