MENIU

Dublu atentat sinucigaş: 24 de morţi, peste 90 de răniţi

Dublu atentat sinucigaş: 24 de morţi, peste 90 de răniţi

Cel puțin 24 de persoane au fost ucise și alte 91 au fost rănite, între care numeroși civili, într-un dublu atentat sinucigaș comis de talibani la o oră de vârf în apropierea Ministerului afgan al Apărării de la Kabul, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății Publice, relatează Reuters și AFP.

Numărul victimelor ar putea crește, a afirmat Mohammad Ismail Kawousi.

Un bilanț precedent al atacului, comis într-o zonă foarte aglomerată, făcea referire la 9 morți și 30 de răniți.

Cei doi atacatori sinucigași, care se deplasau pe jos, și-au detonat centurile explozive la interval de câteva minute, încerând probabil să facă cât mai multe victime printre funcționarii care ieșeau din minister la terminarea programului.

"Prima explozie a avut loc pe un pod în apropiere de Ministerul Apărării. În momentul în care soldați, poliția și civili au ajuns la fața locului, a avut loc o a doua explozie", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Mohammad Radmanish, citat de AGERPRES.

Un purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a afirmat pe Twitter că Ministerul Apărării a fost ținta primului atac, iar poliția a fost ținta celui de-al doilea.

Ultimul atac de amploare comis la Kabul datează din 25 august, când a avut loc un asalt de peste zece ore împotriva Universității Americane din Afganistan, în care au fost ucise 16 persoane.

PROMOTIE IMPORTANTA LA eMAG! CONSULTATI TOATE OFERTELE AICI!!!

Mai multe articole despre:
atentat atentat Kabul atentat Afganistan