MENIU

Donald Trump iese la ATAC - Joe Biden, desființat după decizia SUA legată de bombele cu dispersie în Ucraina: E o NEBUNIE!

Donald Trump iese la atac la adresa actualului șef de la Casa Albă. Fostul președinte american îl critică extrem de dur pe Joe Biden pentru decizia SUA de a trimite în Ucraina bombe cu fragmentare în războiul contra rușilor. Trump merge pe linia Kremlinului și avertizează în legătură cu un al treilea Război Mondial.

Fostul preşedinte american Donald Trump a atacat decizia Statelor Unite de a furniza Ucrainei muniţii cu dispersie. Președintele Joe Biden primește unele dintre cele mai dure critici din partea adversarului său politic după ce SUA au anunțat că va trimite bombe cu dispersie în războiul din Ucraina, împotriva rușilor.

 

Donald Trump: Joe Biden nu ar trebui să ne târască într-un al treilea Război Mondial

 

Donald Trump a declarat că „actualul lider american Joe Biden nu ar trebui să ne târască spre un al treilea Război Mondial”, prin livrarea controversatelor muniţii cu dispersie, potrivit EFE, relatează agerpres.ro. Invocarea pericolului unui nou război mondial vine după repetatele amenințări de la Kremlin, din partea șefului Consilului de Securitate - Dmitri Medvedev, cu un al treilea Război Mondial sau a lansării unui atac nuclear asupra Occidentului.

Joe Biden „ar trebui să încerce să pună capăt războiului (în Ucraina) şi să oprească moartea şi distrugerea oribile pe care o administraţie incompetentă le provoacă”, a mai precizat Donald Trump într-un comunicat.

Donald Trump a făcut aluzie la presupusa recunoaştere involuntară a lui Biden conform căreia motivul real pentru care Washingtonul a trimis acest tip de bombe este că SUA „rămân fără muniţie”.

Dacă este adevărat, adaugă Trump, asta evidenţiază şi mai mult „urgenţa unei detensionări imediate a acestui conflict sângeros, periculos şi scăpat de sub control”.

În plus, înseamnă că „nu ar trebui să trimitem ultimele noastre rezerve în Ucraina într-un moment în care propriile noastre arsenale sunt periculos de scăzute”, a continuat el.

 

Donald Trump: Trebuie să oprim această NEBUNIE!

 

Trump a apreciat că „politica războiului nesfârşit în Ucraina a lui Biden a slăbit enorm Statele Unite”, inclusiv prin „recunoaşterea umilitoare” că ţara „a rămas fără muniţii”, ceva care, fără îndoială, „îi face pe duşmanii noştri să saliveze”.

„Trebuie să oprim această nebunie, să oprim imediat vărsarea de sânge din Ucraina şi să ne concentrăm asupra intereselor vitale ale Americii”, a susţinut el.

Fostul președinte republican nu este la primele critici legate de echipamentele militare și armanetul livrat de SUA Ucrainei, prin decizia lui Joe Biden. Donald Trump a lansat atacuri dure în ianuarie acest an după ce Biden a decis să fie trimise tancuri americane (Abrams) armatei ucrainene.

Biden a aprobat săptămâna trecută furnizarea către Ucraina de muniţii cu dispersie existente în arsenalele Pentagonului, o decizie care eludează interdicţia legală existentă pentru producerea, utilizarea şi furnizarea acestui tip de arme şi se produce după ce organizaţii precum Human Rights Watch (HRW) au cerut SUA să nu le furnizeze.

Preşedintele Biden a declarat atunci că decizia a fost „dificilă”, dar necesară, pentru că „ucrainenii rămân fără muniţie”.

 

Donald Trump, pe linia Rusiei cu stoparea războiului din Ucraina - Ce sfaturi îi dădea lui Zelenski, în 2022

 

Linia adoptată de republicanul Donald Trump a fost într-o totală opoziție față de cea a democratului Biden sau a cerințelor anunțate de Zelenski după războiul declanșat de Rusia. Trump a afirmat cu hotărâre că războiul din Ucraina poate fi oprit de Ucraina, de președintlee Zelenski. Fostul președinte american declara în luna august 2022 că Ucraina ar fi trebuit să renunțe la Crimeea și la gândul să devină membră a alianței NATO pentru o pace cu Rusia, dar mai ales cu președintele Vladimir Putin.

„Ar fi trebuit cel puțin să facă o înțelegere. Ar fi putut renunța la Crimeea. Ar fi putut face ceva cu NATO, 'Okay, nu o să intrăm în NATO' și atunci ai fi avut o țară fiindcă cred că Putin voia să facă o înțelegere. Și cred că acum nu vrea să facă o înțelegere. Cred că este mult mai greu să faci o înțelegere. El aruncă în aer tot locul. Adică, el va lua tot locul”, a spus Donald Trump.

„Este foarte, foarte trist ceea ce s-a întâmplat cu Ucraina. Foarte, foarte trist. Trebuie să facă o înțelegere înainte să se termine totul. Ai sute de mii de oameni care sunt morți și mutilați”, declara Donald Trump.