MENIU

Marian Lupu se retrage din cursa pentru prezidenţialele din Moldova. O susține pe Maia Sandu

Marian Lupu se retrage din cursa pentru alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, anunţă Realitatea Tv. Potrivit unor surse, ar urma să se retragă din cursă și Iurie Leancă.

Lupu o va susţine pe Maia Sandu, candidat pro-european, cea care se va lupta cu Igor Dodon pentru prima funcție în stat. Pe de altă parte, potrivit Maiei Sandu, sprijinul declarat de Lupu pentru ea este unul "fals", "un măr otrăvit". "Susținerea lui Plahotniuc și promovarea mea în holdingul lui de presă nu are decât scopul de a mă compromite. Însă cetățenii vor înțelege ce stă în spatele acestui joc murdar", a notat Maia Sandu.

Aceasta a făcut mai multe precizări despre susţinerea pe care  Igor Dodon ar primi-o de la Mosocova. Federatia Rusa trateaza Chisinaul ca si cum Igor Dodon ar fi deja presedintele republicii, a afirmat duminica Maia Sandu, candidat unic al Partidului Actiune si Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate si Adevar (PPDA) si Partidului Liberal Democrat (PLDM), informeaza Agerpres.

Maia Sandu a facut aceste afirmatii cu referire la recrutarile pentru armata rusa care au loc pe teritoriul Republicii Moldova, noteaza Deschide.md.

"Probabil, beneficiem de acest tratament pentru ca guvernul statalistului Lupu, al unionistului Ghimpu si al diplomatului Leanca nu au putut decat sa se indigneze de forma, fiind preocupati de lucruri mai importante, cum ar fi 'stabilitatea' si 'prosperitatea' proprie. Ma intreb daca, profitand de o asemenea guvernare incompetenta, un presedinte ca Dodon nu le va permite 'pacificatorilor' sa ne recruteze tinerii nu prin mica publicitate, dar cum obisnuiau, cu arcanul, chiar in centrul Chisinaului. Bine ca macar stim la ce sa ne asteptam daca nu iesim la vot", a notat duminica Maia Sandu pe Facebook.