MENIU

Discuţie telefonică MERKEL-CAMERON despre zborul MH17

<p>MERKEL</p>

Cei doi caută soluţii pentru recuperarea cadavrelor. Rebelii nu permit accesul experţilor internaţionali. Până în prezent, 196 de cadavre au fost recuperate. 298 de persoane şi-au pierdut viaţa în tragedia aviatică de joi.

Departamentul local al Ministerului pentru situații de urgență din Donețk a anunțat, astăzi, că s-au găsit 196 de cadavre la locul prăbușirii avionului malaezian, relatează Reuters și DPA.

"Până la ora șapte a zilei de 20 iulie, în regiune Șahtarski unde s-a prăbușit avionul Boeing 777, au fost găsite 196 de cadavre", se menționează într-un comunicat citat de AGERPRES, care menționează că în căutări sunt implicați și scafandri, întrucât în zonă se află și un rezervor.

Lucrătorii feroviari citați de Reuters susțin că o parte din cadavrele de la locul prăbușirii avionului malaezian în estul Ucrainei au fost încărcate duminică în vagoane frigorifice într-o stație feroviară din orașul Torez.

Un martor ocular a declarat pentru Reuters că a văzut cinci astfel de vagoane, dintre care unul părea să aibă pornită instalația de răcire.

"Sunt cadavre. Le-au adus în cursul nopții", a declarat un salariat al stației feroviare.

Vagoanele ar urma să fie trimise în direcția Ilovaisk, un oraș situat spre est în apropierea graniței cu Rusia.