MENIU

Dezvăluirea unui expert. Putin este vinovat de dispariţia MH 370 şi prăbuşirea MH 17

Expertul american în ştiinţă şi tehnologie Jeff Wise spune că va da publicităţii dovezi care să scoată la iveală faptul că preşedintele rus Vladimir Putin se află în spatele dispariţiei aeronavei MH370 şi doborârea MH 17.

Expert în aviaţie, Wise a scris pe blogul personal că va reveni cu detalii despre faptul că Vladimir Putin este vinovat de cele două accidente aviatice: dispariţia MH370 pe 8 martie 2014 şi doborârea aeronavei MH 17, în iulie 2014, scrie mirror.co.uk.

Americanul spune că deturnarea avionului a fost posibilă cu ajutorul unor experiţi care cunosc întreg sistemul tehnologic, dar şi oficiali cu rang înalt din armata rusă.

Exemplu de care se foloseşte expertul Wise: "un fermier care creşte ani de zile păsări, fără să aibă parte de niciun incident. Dar într-o zi, dispar mai mulţi pui, brusc. A doua zi, vezi câinele vecinului care sare gardul cu un pui în gură. Mai ai nevoie de vreo confirmare?".

Comentariile lui Wise sunt făcute chiar în ziua în care o echipă de investigatori britanici, reuniți pe platforma Bellingcat, a publicat miercuri un nou raport în care este făcută o legătură între comandanți ai armatei ruse și doborârea cursei de linie Malaysia Airlines 17 (MH17).

În raport nu sunt dezvăluite decât prenumele soldaţilor respectivi, iar doborârea aeronavei ar fi fost aprobată chiar de ministrul rus al Apărării. Moscova nu a comentat aceste informaţii, dar a susţinut tot timpul că armata ucraineană este responsabilă pentru tragedie.

298 de oameni au murit pe 17 iulie 2014, după ce avionul cu care călătoreau a fost doborât în estul Ucrainei de o rachetă de fabricaţie rusească.

DISPARIŢIA MH 370

Avionul care asigura cursa MH370 a dispărut de pe ecranele radarelor la 8 martie 2014, la scurt timp după ce a decolat din Kuala Lumpur cu destinaţia Beijing, devenind unul dintre cele mai mari mistere din istoria aviaţiei.

Anchetatorii consideră că avionul, care avea la bord 227 de pasageri şi 12 membri ai echipajului, a deviat mii de kilometri de la rută, înainte de a se prăbuşi în ocean, în largul Australiei.

Mai multe articole despre:
Vladimir Putin MH 370 mh 17