MENIU

Deutsche Welle: Interzicerea portului vălului islamic, necesară

Deutsche Welle: Interzicerea portului vălului islamic, necesară

Redactorul-şef al postului de radio Deutsche Welle spune că interzicerea vălului islamic în Germania este necesară. "Trebuie trasate limite clare, pentru a avea o societate liberală" este de părere Alexander Kudascheff.

Redactorul-şef de la Deutsche Welle, Alexander Kudascheff, crede că interzicerea vălului islamic este doar o decizie cu caracter simbolic şi că acest lucru nu împiedică în niciun fel atacurile teroriste.

Acesta spune şi ce reprezintă vălul pentru femei, în opinia sa: "Burka este un veşmânt restrictiv pentru o femeie. Vălul islamic integral astfel conceput. Îi răpeşte femeii posibilitatea de a-şi decide singură locul în societate. Se opune demnităţii umane şi egalităţii între sexe. De aceea, societatea noastră trebuie să se întrebe cât de departe pot merge formele radicale ale islamului pe care le acceptăm? Cât de departe ajunge toleranţa liberală?"

Redactorul-şef al postului german este de părere că disputa în jurul interzicerii vălului integral este una politică.

"Pentru o societate liberală, este necesar şi util să tragă o linie clară de demarcare. Iar această delimitare sună astfel: burka este interzisă în Germania. Laolaltă cu poligamia, căsătoriile între minori, mutilarea femeilor - în numele religiei. Asta înseamnă să spui un NU politic acestor excese. Restul este treaba juriştilor", mai precizează Alexander Kudascheff.

"Decizia de a interzice portul vălului islamic integral este una justă, folositoare în plan politic şi arată că o societate deschisă nu este obligată să accepte orice", mai spune redactorul-şef al postului de radio Deutsche Welle.

Mai multe articole despre:
văl islamic burka Alexander Kudascheff