MENIU

Cutremur violent în Indonezia: 142 de morți și sute de răniți pe insula Lombok. Imagini dramatice

<p>Cutremur &icirc;n Indonezia</p>
<p>Cutremur &icirc;n Indonezia</p>
<p>Cutremur &icirc;n Indonezia</p>
<p>Cutremur &icirc;n Indonezia</p>
<p>Cutremur &icirc;n Indonezia</p>

Un cutremur cu magnitudinea 7 a avut loc duminică în largul insulei indoneziene Lombok. Autoritățile au emis o alertă de tsunami, care a fost ulterior ridicată. Bilanțul victimelor este sumbru și ar putea crește: cel puțin 142 de morți și 202 de răniți.  

UPDATE: Ultimul bilanț anunțat de autoritățile indoneziene vorbește despre cel puțin 142 de morți și 202 răniți pe insula Lombok. Numărul victimelor continuă să crească.

Mii de case au fost afectate de cutremur și insula se confruntă cu întreruperi de curent electric. Situația era dramatică în principalul oraș al insulei - Mataram, unde străzile sunt pline de moloz.

BBC notează că multe dintre construcțiile dărâmate de seism erau ridicate cu materiale nepotrivite și nu îndeplineau standardele de siguranță.

Cutremurul s-a simțit și în Bali, una dintre cele mai populate destinații turistice din lume. 

UPDATE: Agung Pramuja, un reprezentant al serviciilor de intervenţie din Mataram, principalul oraş al insulei, a indicat pentru AFP că bilanţul morţilor a ajuns la 37.

IMAGINI DRAMATICE în Galeria Foto

UPDATE:  Cel puţin 19 persoane şi-au pierdut viaţa în urma seismului pe insula Lombok.

Acest bilanţ provizoriu al victimelor seismului de duminică a fost comunicat de un purtător de cuvânt al echipelor de salvare, care a mai menţionat că alte zeci de persoane au fost rănite.

Un seism violent a avut loc duminică la nord de insula indoneziană Lombok. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 15 kilometri și a generat o alertă de tsunami.

Autoritățile i-au îndemnat pe localnici să se îndepărteze pe cât posibil de coastă și să caute adăpost undeva într-un punct cât mai înalt. Ulterior, alerta a fost ridicată.

Cutremurul s-a produs la o săptămână după ce un alt seism a ucis 17 persoane și a rănit câteva sute pe aceeași insulă. 

 

Mai multe articole despre:
cutremur tsunami Indonezia