MENIU

Cutremur de 7,7 grade în Insulele Solomon. Mii de persoane au rămas fără case

Cel puțin 40 de case au fost distruse și circa 3.000 de persoane au fost afectate în Insulele Solomon de cutremurul de 7,8 grade pe Richter care s-a produs joi în zona Pacific și a determinat la emiterea unei scurte alerte de tsunami. 

Makira este zona cea mai apropiată de epicentrul seismului pe care Institutul american de geofizică (USGS) l-a localizat la 68 de kilometri sud-est de orașul Kirakira și la o adâncime de 48,7 de kilometri.

Cutremurul a fost urmat de mai multe replici, inclusiv una de 6,5 grade pe care USGS l-a localizat la 79 de kilometri sud-est de Kirakira și la o adâncime de 14 kilometri.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,7 grade a avut loc, joi seară, în Insulele Solomon, în Pacific

Cutremurul a fost estimat iniţial la o magnitudine de 8 grade! Seismul s-a produs la o adâncime de 40 de kilometri.

UPDATE 22.00: Alertele de tsunami din Hawaii şi Noua Zeelandă au fost anulate

Alertele de tsunami emise în urma cutremurului de 7,8 grade produs în Oceanul Pacific au fost anulate în statul american Hawaii şi în Noua Zeelandă.

Update, ora 21.20: Nu există date despre victime sau pagube. 

Centrul de alerte din Pacific avertizează că este posibil ca valurile de tsunami să lovească coastele insulele Solomon, Vanuatu, Papua Noua Guinee, Nauru, Noua Caledonie, Tuvalu şi Kosrae.

Tot în cursul zilei de joi, un cutremur cu magnitudinea 6,8 s-a produs în largul coastei Californiei, a anunţat Institutului american de geofizică (USGS).

Cutremur de 6,8 grade lângă California. Nu a fost emisă alertă de tsunami

Mai multe articole despre:
cutremur Insulele Solomon